Ето как ще се промени животът ви, ако всеки ден казвате "Благодаря!"


Ето как ще се промени животът ви, ако всеки ден казвате "Благодаря!"
Снимка: iStock

Благодарността е най-здравата и истинска емоция. Колкото повече се фокусираме върху нейния ежедневен израз, толкова по-голям е шансът да имаме още повече неща, за които ще сме благодарни. И запомнете: Настоящият момент е единственият момент, който имаме. Това е единственото нещо, което има значение сега. Така че защо да не бъдем благодарни?

Живи сме. Дишаме. Слънцето грее. Птиците пеят. Неделя сутрин у дома мирише на палачинки. Нашето легло е топло и удобно. Любимият човек ни се усмихва. Всичко това се случва в момента. И само от нас зависи дали ще се насладим на този момент или просто ще го оставим да се изплъзне ...

Имаме повече от достатъчно. Ако сме живи, имаме покрив над главата си, храната е на масата ни и добри, любвеобилни и грижовни хора ни заобикалят, тогава сме по-богати от повечето хора по света. Имаме повече от необходимото. Имаме всичко.

Колкото повече благодарност изразяваме, толкова по-положителни неща привличаме в живота си. Опитайте, бъдете благодарни, като започнете от този ден. В края на краищата човек привлича към себе си това, което самият той отразява. Помислете за всичко, което имате. Помнете всичко, през което сте преминали. Всички тези неща и опит са ви превърнали в това, което сте днес.

НАЙ-ВАЖНИТЕ СЪВЕТИ, ОТ КОИТО ЗАВИСИ ЖИВОТЪТ ВИ

Благодарността ни дава силата да прощаваме. Засилва съпричастността и ни освобождава от натрупаната агресия. Всяко преживяване, което получаваме, докато пътуваме през живота (добър или лош), е само урок, който трябва да се научи, за да продължим напред. И винаги трябва да сме му благодарни. Не забравяйте, че развитието не е възможно в зоната ни на комфорт.

Благодарността отваря вратата към нова връзка. Това не е висша математика. Благодарността ни прави по-щастливи, по-добри, по-позитивни, учи ни да ценим другите хора и нещата, които присъстват в живота ни. По този начин тя прави връзките по-силни и по-добри, като помага за привличането на нови и позитивни хора в живота.

Колкото по-благодарни и позитивни сме, толкова повече светлина ще имаме в живота ни.

Благодарността прави съня по-добър. В буквалния и образния смисъл. Тя не само облекчава болката, стреса и подобрява качеството на съня, но и успокоява ума. Ежедневното изразяване на признателност помага за установяване на вътрешна хармония. Нашите мисли стават по-спокойни, освободени сме от очакванията и просто се радваме на живота такъв, какъвто е.

Благодарността за всеки житейски опит е ключът към щастието. И как иначе? Да си благодарен означава да препрограмираш мозъка си и да настроиш ума си да забележи положителните моменти от ежедневието.

Това означава да виждате доброта във всяка ситуация, да избирате надежда вместо отчаяние. Това означава да пренасочваме енергията си и да привличаме към себе си това, което най-много искаме. Така че бъдете благодарни!

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

В живота няма такова нещо като рано или късно... Всичко се случва точно когато трябва.

"Любов", Елиф

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама