Ето кои са основните разлики между мъжете и жените


Ето кои са основните разлики между мъжете и жените
Снимка: Thinkstock/Guliver

Мъжете са от Марс, а жените от Венера. Всички вярваме в това. По всичко личи, че мъжете и жените са доста различни, особено при начина, по който реагират на някои житейски ситуации.

Въпреки това, не бива да вярваме, че това са две противоположности, защото както жените, така и мъжете, имат чувства, емоции и страхове. Вижте кои са основните разлики между силния и слабия пол:

Приоритети

Смята се, че мъжете имат по-рационален и логичен тип мислене. И че за тях основните приоритети са личностното развитие, успехът, способността да се постигне нещо значимо. С една дума, да станат тези, на които другите ще завиждат. Класическото алфа мъжко поведение, което по някаква причина се счита за най-приемливото и нормално мъжко в обществото. Що се отнася до жените, мнозинството вярва, че различните форми на взаимоотношения, ориентация към създаване на семейство и отглеждане на деца, са основните приоритети за тях. И обществото активно подкрепя този стереотип и все още го поддържа.

Интереси

Тук нещата са още по-сложни. Още от ранна възраст в главата на един мъж се попадат мисли, че не е правилно едно момче да се интересува от отношения, мода и изкуство. Това не е мъжествено поведение, , казват хората. С момичетата е подобно, но там нещата са малко по-различни. От тук идват и различните интереси на мъжете и жените. И едва наскоро мнозина започнаха да се борят с тази практика, давайки на децата възможност да се опитат абсолютно всичко, което могат и което искат. Защо един мъж не може да се занимава с танци или една жена да стане механик?

КОИ СА ОСНОВНИТЕ ТИПОВЕ ХОРА И КЪМ КОЙ ОТ ТЯХ СПАДАТЕ

Реакция на околната среда

Смята се, че жените са по-склонни да се съсредоточат върху това, което другите ще мислят за тях. Следователно, не можете да работите два дни подред, облечени в една и съща рокля, няма как да не се грижите за себе си и да се издокарате, ако излизате сред хора. Жените държат на мнението на околните. За мъжете характерно е характерно същото поведение, но за съвсем различни неща. Не можете да демонстрирате не-мъжко поведение, не можете да покажете слабост, не можете да се държите като слабак. Всъщност същото, само с акцент върху други точки. Искаме да ви напомним, че да живееш, обръщайки толкова внимание на мнението на някой друг, е най-добрият начин да спечелиш хроничен стрес и да съсипеш собствения си живот.

Реакция в критични ситуации

Това вече е биологично обусловено. Мъжете са много по-прости същества и по-лесно да се ориентират в стресови ситуации. Само защото мъжкият мозък вече е склонен да опрости нещата възможно най-много, докато жените обичат да премислят.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама