Кои са основните типове хора и към кой от тях спадате


Кои са основните типове хора и към кой от тях спадате
Снимка: iStock

Човешката личност е нещо уникално. Всеки човек притежава нещо, което го отличава от останалите хора и няма две напълно еднакви личности.

Въпреки това съществуват някои основни черти, които присъстват във всеки от нас. Черти, по които си приличаме един с друг и които определят от кой тип спадаме ние.

Вижте как може да ги разпознаете:

Сангвиник

Този тип хора се характеризират със сила на психичните процеси и същевременно стабилност и подвижност. Именно това ги прави уравновесени и им помага да се справят в различни ситуации.

Сангвиникът е енергичен, емоционален, общителен и уверен в себе си, което му носи много добри резултати в работата.
Този тип хора лесно и бързо се приспособяват към новото. Те дори обичат честата смяна на работа, запознанствата, приключенията. Те са оптимисти, умеят да увличат другите, поддържат добра атмосфера в екипа, с който работят. Друга положителна черта е тяхното остроумие и чувство за хумор. В трудни ситуации стават по-прибрани и по-целеустремени, но не губят чувството си за хумор.

Ако решите да живеете с такъв човек трябва да знаете, че той много обещава, но малко изпълнява. Освен това трябва да сте добър слушател, защото той обича много да философства.

В отношенията си с хората сангвиникът е добронамерен, мил и приятелски настроен.

Холерик

Следващият тип е холерикът, който също като сангвиника има силно изразени психични процеси. Този тип хора, обаче са доста неуравновесени и избухливи.

Хубавите им качества са, че са стремителни, уверени, инициативни. Те са в състояние бързо да решават проблемите и да преодоляват трудностите. Имат много добра памет и много бързо схващат информацията.

Тяхната неуравновесеност обаче им играе лоша шега, защото могат да почнат да се занимават с нещо с много голям хъс и в един момент да се откажат.

Те са прекалено емоционални. Склонни са към резки смени на настроението – докато са щастливи и позитивни, бързо стават затворени и тъжни. 

Трябва да знаете, че ако са решили да ви спечелят за приятел или любим, те ще направят всичко по силите си. Те обаче не са много постоянни и  бързо могат да се насочат насочва към нова любов, приятелства или работа.

Флегматик

Пълната противоположност на холерика.

Флегматикът е спокоен, безгрижен, бавен в говора и в движенията си. Не обича промените, бавно свиква с новата обстановка и дълго време се адаптира в нов колектив.

ТОВА СА НЕЩАТА, КОИТО СА ПО-ВАЖНИ ОТ НАМИРАНЕ НА ЩАСТИЕТО

Това са хора обикновено невъзмутими, търпеливи, издръжливи, целеустремени. Те са продуктивни и с чувство за отговорност. Способни са да издържат продължителна напрегната работа.

Лошата черта на този тип хора е, че са прекалено несигурни и мислят много, дори когато трябва да вземат бързи решения.

Флегматикът не е от най-общителните. Той по-скоро е тих, обича да слуша, но не да говори. Разговаря най вече по работа, не обича празнословието.

Всяка дума, казана от този тип хора, тежи на мястото си. С флегматик в къщи никакви битови затруд­нения не са проблем - винаги ще имате здрава и надеждна упора.

Меланхолик

Той е с висока чувствителност, лесно раним е, мнителен, нерешителен, стеснителен, но доброжелателен и сърдечен.

Този тип хора са много лесно раними и остро възприемат всичко, което се случва с тях и всичко, което им казвате.  Тези хора са също така много сантиментални и добросърдечни. Те са готови винаги да помогнат и ще са ви благодарни, ако и вие направите същото.

Меланхоликът никога не бързо, напротив – върши нещата прекалено бавно. Затова този тип хора не се вписват добре навсякъде и нямат качествата да работят динамична работа в голяма компания.

Ако имате познат меланхолик винаги се вслушвайте в думите му. Представителите на този психотип имат невероятно развита интуиция и умеят да предсказват нещата.

 

 

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Всеки мъж сам си поставя "оценка", избирайки жената до себе си. Някой избират шестицата, други се оценяват за среден.

Камен Донев

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама