Ето защо виждате онези цветни топки, закачени по жици


Ето защо виждате онези цветни топки, закачени по жици
Снимка: iStock

Може да минавате покрай едни и същи електропроводни линии всеки ден, без да знаете предназначението на тези цветни сфери. Дали са странни произведения на изкуството или умален модел на слънчевата система?

Научихме повече за тези цветни маркери и защо са нанизани на електропроводи в цялата страна. И се оказва, че има доста просто обяснение.

Какви са топките на електропроводите?

Известни като маркерни топки, тези ярко оцветени топки за видимост показват къде са електропроводите, така че нисколетящите самолети да могат да ги избегнат. Наричани още въздушни маркерни топки или маркери за видимост, те служат за много важна цел, поради което сте склонни да ги виждате на жици, които пресичат главни магистрали или минават през дълбоки клисури или долини.

Вижте още: Най-добрият начин да заредите устройствата си, удължавайки живота на батерията

Но защо са различни цветове?

Най-често срещаните цветове са авиационно оранжево, бяло и жълто, тъй като e установено, че имат най-добра видимост. Въпреки това, цветовете са избрани така, че да бъдат възможно най-забележими на фона на пейзажа, което означава, че може да видите други цветове, в зависимост от това къде живеете.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама