Ето защо зимните шапки имат помпони


Ето защо зимните шапки имат помпони
Снимка: iStock/Guliver

Всеки един артикул, който достига до магазина или мола, е планиран до последния детайл, както по отношение на качество, така и по отношение на дизайн. И понякога дадени артикули включват характеристики, чиято истинска цел надали знаете. Но, разбира се, има напълно логично обяснение, което ни кара да осъзнаем как всичко около нас има своя собствена специална функция. Като например, помпонът на зимните шапки.

Много хора ще кажат, че това е просто сладко допълнение, което прави шапките още по-уютни, отколкото са. Въпреки това, помпоните ни връщат към епохата на викингите. В някои случаи хората са ги носили, за да обозначат ранга или дори семейното си положение. Френските моряци пък ги носели, за да не си наранят главите в ниските тавани на корабите.

Вижте още: Проучване показа от колко дрехи наистина се нуждаете

В Шотландия от друга страна, каските имали помпони и били част от военната униформа, като тяхната цел била войниците да определят полка, към който принадлежи някой друг войник.

Днес хората всъщност не се нуждаят от помпони заради тяхната практичност или семиология. Дизайнерите ги държат “под ръка” като начин да добавят малко стил към своите модели.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама