Изчистване на кармата: Защо трябва да се отървете от старите вещи


Изчистване на кармата: Защо трябва да се отървете от старите вещи
Снимка: iStock

Много хора са изправени пред проблема с ненужните и стари вещи. Някои от тях отдавна са излезли от  мода, така че собствениците често ги съхраняват в прашни килери. Но "Плюшкините" на Гогол никога не вдигат ръка, за да изхвърлят любимата си чанта или рядък фотоапарат. В резултат на това дори големи апартаменти са препълнени, а летните вили се превръщат в складове за стари вещи. Всеки излишен предмет в къщата обаче носи отрицателна енергия.

Всяко нещо в къщата има определено място в съзнанието ни. И колкото повече ненужни неща се съхраняват във вашия дом, толкова по-малко свободно пространство остава в съзнанието, съответно, толкова по-малко възможности за по-нататъшно развитие.

Според специалисти е необходимо да се отървете от всички ненужни неща. Това е особено валидно за подаръците, които се пазят в дома и буквално лежат там напълно безполезни и мъртви. Винаги е по-добре да ви попитат от какво се нуждае, преди да ви купят нещо за някой повод.

"Всяко ненужно нещо носи отрицателна карма, а всяко полезно нещо - положителна. Дори когато купувате нещо за себе си, задайте си въпроса: какво ще ви даде това нещо? Ако наистина се нуждаете, купете го", съветват астролозите.

Според експерти при психично разстройство хората губят жизнена енергия. Ето защо, се препоръчва да не отлагате генералното почистване, така че положителните промени да нахлуят в живота ви възможно най-скоро.

Същото нещо се отнася и за портфейлите. Те трябва по-често да се почистват от излишни хартийки, бележки и карти. Някои неща въобще не трябва да се оставят в тях. По-добре да държите всякакви разписки и чекове далеч от портфейла си. По този начин привличате енергия, която ще добави допълнителни отпадъци към живота ви.

Експертите силно препоръчват да премахнете всички снимки от портфейла си. Независимо дали става въпрос за снимки на вашите деца или животни . Това се обяснява с факта, че всяка снимка има енергия и това само ще усложни връзката ви с банкнотите.

Всички неща, които са счупени или скъсани, също нямат място до парите ви. Премахнете всичко, което има пукнатини или дупки, тъй като това ще попречи на набирането на средства. Това правило важи и за други неща с мъртва енергия, например сушени цветя.

Изпразнете портфейла си от всичко с изтекъл срок на годност. Това включва стари кредитни карти, дебитни карти и всякакви билети. Подобни неща само ще ви докарат неприятности.

Портфейлът ви не трябва да е напълно празен. Нека винаги има поне една монета. Ако сте избрали този артикул като подарък, не забравяйте да поставите вътре паричен еквивалент.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама