Как да променим кармата си?


Как да променим кармата си?
Снимка: iStock/Guliver

Кармата не е предопределена съдба, от която няма спасение, а резултат от нашите мисли и действия и същевременно е опитът, натрупан от поколенията на предците ни. Следователно, ако животът ви се превърне в низ от проблеми, трябва да приемете предизвикателството за изчистване на кармичното влияние.

Според езотериците можете да коригирате кармата си, но за целта трябва да работите върху себе си и да започнете да се променяте към по-добро. Ето кои са осемте начина за трансформиране на лошата карма в добра.

1. Поискайте прошка от всеки, който ви е обиден

Понякога при кавги и спорове ние целенасочено или неволно казваме обидни думи или правим неща, които обиждат други хора. Подобни конфликти и недоразумения поставят тежък товар върху кармата ни, като ни пречат да се чувстваме напълно щастливи хора. За да се отървете от негативизма и да продължите спокойно, намерете сили в себе си и се извинете на човека, който ви е обиден.

Дори и ако в бъдеще пътища ви с този човек се разминават, вие ще прочистите душата си и ще я освободите за положителна енергия.

КАК ЧАСЪТ НА РАЖДАНЕ ВЛИЯЕ ВЪРХУ СЪДБАТА НИ

2. Винаги казвайте истината

Животът показва, че заблуждавайки другите хора, ние не ставаме по-щастливи. Може би в краткосрочен план получаваме някои предимства, но те не носят желаното щастие.

3. Дарявайте любов на другите

За човек, който цял живот се е възползвал от другите, този съвет едва ли ще помогне, защото той просто не разбира значението му. Но ако винаги сте се опитвали да живеете според съвестта си, можете да направите още една крачка към този свят. Започнете да доставяте радост на хората около вас. Направете нещо добро за тях.

4. Живейте смислено, като си поставяте цели

За да подобрявате постоянно собствената си карма, трябва да живеете смислено, в полза на себе си, семейството и хората около вас. За да постигнете това, трябва да си поставите конкретни цели и да се насочите към тях.

5. Имайте търпение

Свикнали сме да получаваме незабавно награди за работата си. Но не всеки има търпението да чака. Развивайки това качество в себе си, ще изчистите кармата си. 

6. Научете се да бъдете спокойни и миролюбиви

По дългия и трънлив път на саморазвитие и пречистване на кармата ще се сблъскате с много трудности и препятствия. Не е изненадващо, че докато се стремите да постигнете целта си, ще се чувствате разочаровани, раздразнени, нервни и страхуващи се да направите следващата стъпка. Това са напълно нормални реакции, от които не трябва да се страхувате. Важно е да не се обръщате назад. За да направите това, ще трябва да се научите да бъдете спокойни и миролюбиви.

ЩАСТЛИВИТЕ ЧИСЛА НА ВСЯКА ЗОДИЯ

7. Погледнете света с други очи

За да направите живота си по-добър, трябва да се научите да гледате на света с други очи. Той е много по-красив и по-разнообразен, отколкото си представяте. Оставете обичайната суматоха, направете нещо ново, нещо, което никога досега не сте правили. Посещавайте нови страни, създавайте нови приятели, четете книги, които никога не сте чели.

8. Мислете позитивно

Каквото и да се случи с вас, независимо от това какви възходи и падения ви очакват в живота, винаги вярвайте в доброто. Когато дори и за миг започнете да се съмнявате в себе си и допускате негативни мисли в съзнанието си, се задейства законът на привличането -  един от законите на кармата. Започвате да привличате негативизъм към себе си. Но ако вярвате в себе си и не губите надежда, дори и в трудна ситуация и поддържате позитивно отношение към света, Вселената ще ви помага да преодолеете препятствията.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Зодии


Реклама

Никой не може да ви накара да се чувствате по-низши без вашето съгласие.

Елинор Рузвелт

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама