Изкусителна история за любов и шоколад


Изкусителна история за любов и шоколад
Снимка: iStock/Guliver

След великолепното циганско лято и разкошните цветове, с които ни дари есента, е дори по-трудно от обикновено да приемем, че зимата настъпва. Коледните празници чукат на вратата, въздухът мирише на сняг, а облаците са надвиснали над градския пейзаж. В такива дни все по-често посягаме към удоволствията, сгряващи душата… като хубавите книги, хубавите питиета и шоколада!

"Кутия шоколад" на Фиона Макинтош обединява всички тези елементи, за да подари на читателите едно несравнимо изживяване: "Перфектното четиво, с което да се сгушиш на дивана" (Write Note Reviews).

Усещането за пълна наслада се допълва от финия изкусителен аромат на млечен шоколад, запечатан в корицата благодарение на специална полиграфическа технология.

"Кутия шоколад" е първият роман на авторката, който излиза на български език. Това е изтънчена и изкусителна история за любов и шоколад, която разкрива сурови истини за силата на чувствата и горчиво-сладкия вкус, който понякога остава след тях.

В романа срещаме Александра Фробишър, чиято най-голяма страст е шоколадът. Младата жена копнее да го произвежда и знае, че дори в мрачните времена на Голямата война кадифената сладост е едно мъничко удоволствие, което всеки може да си позволи. Родният ѝ Йорк е сред центровете на британската шоколадена индустрия, но като единствен наследник на една от най-изтъкнатите и богати фамилии в града, Алекс няма как да работи във фабрика. Родителите й никога не биха позволили да стане обикновена работничка, а и настояват да я омъжат час по-скоро. Амбициозната красавица замисля хитър план, за да се доближи до шоколадената фабрика "Раунтри", а в същото време в живота ѝ се намесва харизматичният и сладкодумен богаташки син Матю, чиято цел е да спечели ръката й…

Изпълнен с обрати, които ще ви накарат да плачете и да се усмихвате, романът докосва сериозни и важни теми за брака и правото на избор във времена на строги порядки и ограничения за всички, не само за жените. Разказът се лее като плътен и вкусен горещ шоколад и няма да ви позволи да оставите книгата, докато не разкриете всички тайни на героите.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама