Изкуствен интелект става достъпен на смартфоните


Изкуствен интелект става достъпен на смартфоните
Снимка: iStock

ChatGPT вече е достъпен в магазина за приложения на Apple.

OpenAI, подкрепяната от Microsoft компания, която стои зад ChatGPT, заяви, че пускането на версията е станало, след като е чула от потребителите, че "обичат да използват ChatGPT в движение", предаде АФП.

С преминаването си към смартфоните OpenAI продължава да навлиза на пазара за търсене, доминиран масово от Google, който е подложен на натиск от възхода на генеративния изкуствен интелект.

Предлагано безплатно, приложението ще позволи на потребителите да "получат точна информация, без да пресяват реклами или множество резултати", заяви OpenAI на своя уебсайт, в тънък намек към търсачката на Google.

Рекордьор: Най-старото куче стана на 31 години! (СНИМКА)

Приложението може също така да дава "насоки за готвене, планове за пътуване или изготвяне на внимателни съобщения", добави компанията.

OpenAI заяви, че започва разпространението на приложението в САЩ и ще го разшири в други страни през следващите седмици. ChatGPT ще бъде на разположение на устройствата с Android "скоро", добави тя.

Възможностите на ChatGPT вече са достъпни за смартфони чрез приложението за търсене Bing на Microsoft, което използва технология от OpenAI.

Миналия месец Meta, собственик на Facebook, предупреди за зловреден софтуер, представящ се за ChatGPT или подобни инструменти за изкуствен интелект.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Времето ви е ограничено, затова не го губете, живеейки живота на някой друг.

Стив Джобс

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама