Как да изберете перфектния годежен пръстен?


Как да изберете перфектния годежен пръстен?
Снимка: Istock/Photography

Изборът на годежен пръстен не е лесна задача, но е от голямо значение. Затова се опитахме да обобщим най-важните стъпки, които всеки е хубаво да следва:

Бюджет

Определянето му е едно от първите неща, на които трябва да се спрем. Знаейки границите на бюджета, с който разполагате, ще ви бъде много по-лесно да изберете подходящия пръстен. Дали той ще бъде с диамант или друг скъпоценен камък, зависи изцяло от вашите предпочитания.

Форма

Най-предпочитаната форма при избора на камък за годежен пръстен е кръгла – брилянт. Защо? Първо, този вид шлифовка отразява светлината най-силно и придава най-голям блясък на диаманта. Второ, заради формата, в която се шлифова, брилянтът изглежда най-голям. Ако сте се спрели на по-голям диамант около и над 1 карат, то модерните форми са също прекрасен избор, понякога дори по-подходящ. И все пак, няма вярно или грешно, като следвате вашите предпочитания или желанията на половинката ви. Разбира се, има дизайни на годежни пръстени, които подхождат с точно определена форма камък и там големината не е от такова значение.

Качество

След като вече сте изяснили формата на диаманта е време да се избере конкретен камък. Дали да се наблегне на по-добри показатели, за сметка на големината или обратно, е субективно решение, което се разглежда спрямо конкретния случай.

Дизайн

Визията на един годежен пръстен, след избора на камък, е едно от най-съществените неща. Тук може да помолите продавачите да съдействат с предложения и примери.

Избор на метал

Стандартно годежните пръстени се изработват от злато или платина. Среброто не е предпочитан материал, тъй като то потъмнява и е по-меко.

Точният размер

Има различни начини в интернет, с които може да го Препоръчваме ви да вземете неин пръстен (който носи на безименния пръст на ръката) и да го измерите в бижутерски магазин.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Ние не можем да променим никого. Можем само да го обичаме.

"Аз преди теб"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама