Как да разпознаем характера на човек още на първа среща?


Как да разпознаем характера на човек още на първа среща?
Снимка: iStock/Guliver

Първото впечатление е много важно. Преди да опознаете човек по-близо, можете да научите и оцените неговия характер от пръв поглед - по-точно чрез гласа, жестовете или погледа. Хората винаги се опитват да оценят събеседника, за да разберат как да се държат с него. Учените твърдят, че има 5 неща, на които другите обръщат внимание и с които преценяват характера ни.

1. Загряване на ръцете

Ако сте от онези, които винаги имат студени ръце, има голям шанс да сте предпазливи. Социологическо проучване показа, че хората с топли ръце са по-позитивни, защото всички обичат да се "къпят" в чаша горещо кафе, а не да се охлаждат. Хората предполагат, че тези, които имат топли ръце, са по-топли и дружелюбни, а тези със студени ръце са по-безчувствени и откъснати от света.

2. Името ни

Същите социологически проучвания разкриха интересна тенденция: оказва се, че за хората имената на жените излъчват повече топлина от имената на мъжете. Името определя също как другите оценяват вашето поведение и характер. Например онези имена, с които хората имат добри асоциации (името на майка, баба, близък приятел), са по-надеждни и обратното.

3. Контакт с очите

Хората, които като правило се опитват да избегнат контакт "очи в очи", са много срамежливи и имат ниско самочувствие – те може би ще изпитат проблеми с комуникацията, особено по време на първата среща.

4. Мнение за другите

Можете да разберете много за човек, ако наблюдавате взаимодействието му с други хора, особено с тези с по-нисък статус. Това ще помогне да определим как даден човек се отнася към другите, на какво ниво е способността му за състрадание и дали може да уважава хората.

5. Глас

Хората лесно могат да преценят някои ваши качества въз основа на вашия глас, тоест да разпознаят присъствието или отсъствието на самоувереност, доминиране и наличието на добри способности. Изследователите казват, че независимо от езика, който човек използва, някои гласове звучат твърде агресивно или самонадеяно.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама