Как да разпознаем и как да се предпазим от енергийните вампири


Как да разпознаем и как да се предпазим от енергийните вампири
Снимка: iStock/Guliver

Енергийните вампири са хора, които се хранят с негативизма на другите. Затова те се наричат ​​още емоционални вампири, защото най-лесният начин да получите негативна енергия от дарител е като му причините негативни емоции.

Емоционалните вампири са много креативни по този въпрос. Те могат да действат по различни начини.

1. Мрак

Тези енергийни паразити ще разкажат на всички наоколо колко безнадежден и несправедлив е животът. Те със сигурност ще предложат да споделят апатия и безнадеждност на всеки събеседник, който не се е сетил да избяга навреме.

2. Задействат на чувството на съжаление

Такъв емоционален вампир знае много трогателни истории, но нито една от тях няма да свърши щастливо или дори с надежда. Тези вампири обичат да съжаляват за всички, но на много малко хора те наистина помагат. Най-вече, разбира се, те се самосъжаляват, за да споделите това чувство с тях.

3. Предизвикват гняв

Има енергийни вампири, които нямат нищо против презареждането и по-ярки негативни впечатления. Понякога те просто търсят нещо, което да обсъдят със събеседника, за да се възмутят заедно. Но в особено трудни случаи те умишлено прогонват другите от себе си, за да се ядосат по-силно и по този начин да дадат енергия, която биха могли да изразходват за по-приятни неща.

ЖЕНИТЕ С ТЕЗИ ИМЕНА ИМАТ ТЕЖКА СЪДБА

4. Предизвикват вина

Друг вид емоционален вампиризъм. Такъв енергиен вампир едва ли ще ви обвинява открито за своите неприятности. Най-вероятно той просто обича често да въздиша и да се оплаква от живота. Но всеки път, заставайки до него, ще се чувствате сякаш по някакъв начин сте причинили всички тези нещастия и сега със сигурност трябва да компенсирате тази безценна вреда. В същото време може би сте се срещали не толкова отдавна и със сигурност нямате време да се объркате в такъв мащаб.

Справяне с емоционален вампир в околностите

Минимизирайте комуникацията. Колкото по-малко такива хора има във вашата среда, толкова по-добре. Отрицанието бързо се разпространява около заразените с него.

Помогнете и вижте какво ще се случи. Ако искрено съжалявате за такъв човек, можете да се притечете на помощ. Не забравяйте да обърнете внимание дали вашата помощ е за добро, или тя става причина за нова жалка история.

Изградете емоционален щит. Често не е възможно да сведете комуникацията до минимум и все пак трябва да се изправите срещу енергиен вампир. Колегите или роднините могат да бъдат подхранвани от емоции. Дори и в този случай е важно да се предпазите максимално от ненужни контакти. Е, когато срещата все пак се състои, можете да се обърнете към психологически техники. Например, представете си щит между вас и енергийния вампир, който блокира всички енергийни атаки и удари, докато вие оставате силни и невредими.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама