Как да си направите „лунна вода”, която сбъдва желания


Как да си направите „лунна вода”, която сбъдва желания
Снимка: iStock

Планетите имат голямо въздействие върху всичко случващото се на Земята. Не случайно много хора почти ритуално проверяват хороскопа си. Луната влияе на океанските приливи и отливи, така че няма начин да не оказва влияние и върху нас. Все пак сме 60 процента вода. Има много духовни традиции, които са свързани с Луната, а ритуалите за улавяне на лунната енергия съществуват от хиляди години. Един от тези ритуали е създаването на лунна вода. Някои вярват, че чрез зареждане на вода с лунна сила можете да пречистите негативната енергия по пътя към духовна трансформация.

Какво е лунна вода?

Лунната вода не е нова мода. Ритуалът датира от хиляди години, като произхожда от практиката на аюрведичната медицина за къпане в лунна вода, за да се улови „прана” (енергията) на луната.

Използваме лунната вода, за да подобрим нашата творческа страна и да отключим вътрешни истини, които може да са скрити в натоварения ритъм на съвременния свят. Тази специална вода улавя интуитивната, подхранваща и творческа енергия на Луната. След като я направите, можете да я използвате за ритуали като лунна баня или да я включите в рутината си за красота.

Как да си направим лунна вода?

Въпреки че лунната вода е наистина силна, процесът за приготвянето ѝ е доста прост. Всичко, от което наистина се нуждаете, е купа, малко вода и няколко намерения.

Стъпка 1: Проверете лунния календар

Първо, преди да направите каквото и да било, проверете лунния календар. Отбележете къде се намираме в момента в лунния цикъл и след това определете кога трябва да оставите водата си да седи, за да бъде заредена.

Въпреки че можете да правите лунна вода по всяко време на месеца, за начинаещи е най-добре да започнете по време на пълнолуние. Пълните луни са време на кулминация и получаване на обратна връзка. Новолунието от друга страна е, когато небето е тъмно и нещата тепърва започват. По-трудно е да се види с какво работим тогава, въпреки че хората, отработили своята връзка с Луната, могат да се възползват от други ползи.

Стъпка 2: Подгответе се

След като сте определили дата за приготвяне на лунна вода, е време за забавната част! Всичко, от което наистина се нуждаете, е малък контейнер (бутилка или купа) и обикновена вода (не минерална, а течаща). Можете да добавите билки или да заредите кристали.

Например, ако е пълнолуние в Лъв, купете някои слънчеви билки като жълт кантарион, лайка или невен. За пълнолуние в Дева, работете с лавандула, канела или мащерка.

Водата трябва да пренощува на перваза или на открито – някъде, където ще може да е близо до Луната. На сутринта измийте лицето си с лунната вода или изплакнете косата си.

Стъпка 3: Задайте намеренията си и заредете водата

След като сте избрали дата и сте се подготвили, време е да заредите лунната вода. Но първо трябва да определите своите намерения. Това е време да се отпуснете и да се впуснете в разговор с луната. Можете да медитирате върху намерението си или да го изречете на глас към Вселената. Можете дори да запишете мислите си в дневник или на лист хартия и да ги пъхнете под купата с вода.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-красивият грим за една жена е страстта.

Ив Сен Лоран

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама