Как правилно да чистите тапетите


Как правилно да чистите тапетите
Снимка: iStock

Много хора мислят, че тапетите са демоде и залагат на латекс. Има обаче и такива, които си падат по разнообразието на шарки, цветове и щампи и с удоволствие залагат на тапети. Те обаче изискват определена поддръжка.

Как да ги чистите?

Дори да можете да се похвалите с най-качествените покрития, ако не внимавате и не ги поддържате, е много възможно те да се амортизират по-скоро от очакваното. Ето какво е необходимо да направите, за да бъдат вашите тапети винаги чисти:

Вижте още: 4 промени в интериора, които ще освежат дома ви за пролетта (СНИМКИ)

1. Не забравяйте да отстранявате натрупалия се по тях прах – за целта е препоръчително да използвате гъба (без грапавата част), кърпа, както и прахосмукачка. Обърнете внимание на ъглите, защото там се събира най-много мръсотия, в т.ч. и паяжини.

2. Използвайте сапунена вода само ако са с винилно покритие.

3. Почиствайте на малки зони, а не цялата стена наведнъж. Това е важно за постигането на отлични резултати и максимална свежест.

4. Ако забележите мазни следи или мухъл по тапетната хартия, можете да използвате талк за първия проблем, а втория да разрешите, като смените цялото покритие.

Вижте още: Ето защо пералните имат 3 отделения и как да ги използвате правилно

Подходящите препарати са както домашно направените с подръчни средства, така и продуктите с готови формули, налични в дрогерията. На който и вариант да се спрете, се уверете, че съставките няма да нарушат целостта на покритието, а дори ще допринесат за неговия по-дълъг живот.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама