Как сами да си направите амулет за късмет


Как сами да си направите амулет за късмет
Снимка: iStock/Guliver

Най-голяма слава са получили руническите талисмани, чиято тайна сила е била открита, според легендите, от скандинавския бог Один.

За да направите дървен рунически талисман ще ви е нужно клонче от едър бор, дъб, хвойна, бреза или ясен. Преди да отрежете дървото, трябва да му благодарите за неговия дар. За да може талисманът ви да е максимално ефективен е добре да се сдобиете с материала за направата му от енергийно чисто място, тоест извън града.

Оптималната дебелина на заготовката е 7-9 мм, диаметърът 60-70 мм. Бъдещият амулет трябва да се изпили и изшкури, за да му придадете желаната форма (обикновено кръгла или овална). Преди да пристъпите към обработката е необходимо да решите с каква цел го създавате. В съответствие с поставената задача, издълбайте нужните рунически символи.

Алгиз - за защита от негативни събития и енергия; предпазва от черна магия

Ейваз - за помощ в преодоляването на трудности

Уруз - за хармония в любовта и приятелството

Вуньо - за привличането на позитивна енергия и късмет

Тейваз - За постигане на успех

Не е необходимо да покривате талисмана с лак, той трябва да е в директен контакт с кожата на своя собственик. След като направите амулета, желателно е да го носите винаги с вас. Ако все пак възникне необходимост да го оставите, то трябва да го загърнете в плътен черен или червен плат и да го поставите на скришно място. В никакъв случай не трябва да го давате в чужди ръце (били те и на най-близкото ви същество), тъй като силата на талисмана ще изчезне.

Как да "осветите" амулета

Не е достатъчно да знаете как да направите амулет (или пък само да си го купите). За да може талисманът да започне да действа, трябва да го заредите. Съществуват много начини за това, но ви предлагаме най-универсалния:

Покрийте масата с чиста бяла покривка, поставете върху нея четири обикновени (не църковни!) свещи, така че да образуват кръст. В центъра поставете амулета. Запалете свещите. Образува се своеобразен енергиен кръст, който ще изтрие "паметта" на структурата на Ввашия талисман. Когато свещите изгорят поискайте от амулета желаното: защита, късмет и т.н. В замяна му предложете саможертва: това може да бъде обещание да откажете пушенето, да започнете да спортувате и т.н. Не трябва да нарушавате дадения обет, тъй като талисманът ще загуби силата си.

- Ритуалът се прави през деня, когато сте сами и около вас е тихо.

- Не трябва да сте облечени в тъмни цветове, за най-голям ефект се спрете на бели дрехи от лен или памук.

- Препоръчително е да не сте неразположени.

- Когато отправяте молбата си, се опитайте да се съсредоточите максимално и да визуализирате желаното.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Ако накараш човек да се усмихне, променяш света. Може би не целия свят, но поне неговия.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама