Най-известните символи на Фън Шуй, носещи късмет и щастие


Най-известните символи на Фън Шуй, носещи късмет и щастие
Снимка: iStock

Предметите, които служат на Фън Шуй, се изработват от естествени материали - дърво, камък, за да носят позитивна енергия.

Бамбук – бамбуковите пръчки притежават изключителни защитни свойства, преобразувайки негативната енергия в положителна. Закачете над прага или на корниза на прозореца бамбукови чанове и те ще ви помогнат да се освободите от недоброжелателното въздействие на външния свят.

Драконът е традиционен пазител на съкровища, символ на мъдрост и дълголетие. Той се използва като талисман срещу врагове. Драконът е символ на могъщество, мъдрост, величие, безсмъртие и доброта. Изображението на дракон пази дома и изгонва от него злите духове и недоброжелатели. Вътре в помещението драконът се разполага така, че в никакъв случай да не се намира по-високо от главата ви. В този случай ще започне да доминира и да потиска вашата воля.

Хищните животни като лъв, тигър и пума могат да внесат в живота ви допълнителна увереност и сила, ако сте плахи и мнителни.

Лъвът олицетворява с целия си вид сила, власт и непобедимост. Символ е на Слънцето и огъня. Открай време лъвовете символизират стремителен финансов успех и разкошен, безгрижен живот, надеждна дружба и могъщ ум.

Тигърът е надеждна защита в личния ви живот и бизнеса. Ако не ви достига хладнокръвие, дръжте около бюрото си фигурка или изображение на това благородно животно.

Слонът е символ на сила и мъдрост. Фигурки и изображения на слон носят късмет и укрепват духа. Много ефективен талисман за бизнеса, слонът обича да се съветват с него и често да го галят по хобота, особено в онези моменти, когато ви предстои да вземете трудно решение. Слонът осигурява защитата на своя стопанин. Най-ефикасни са статуетки от бронз, камък и дърво.

Маймуната е същество с богато въображение и изобретателен ум, затова може да служи като прекрасен талисман за политик или бизнесмен. Колкото повече маймунки имате в колекцията си, толкова повече късмет ви очаква.

Конят е символ на свобода и неукротима воля, на безстрашие, военна доблест и слава. Конят носи със себе си вятъра на промяната и благоприятни промени в живота. Закрепете към гърба му или към копитото монета и тогава конят ще ви донесе заедно със славата и пари.

Кучето е символ на храброст, мъжество, безкористност, справедливост и вярна дружба. Кучетата също така ще олицетворяват защитата на семейството и стабилността на семейните отношения. Такъв силен талисман ще защити всеки човек, предпазвайки го от недоброжелатели, дарявайки го с благосъстояние, а дома му - с процъфтяване.

Петелът е предвестник на утрото, на новото, олицетворява храброст и прорицание. Петелът е талисман, който отдалечава от нас злото и лошите помисли. Червеният петел пази дома от пожар, а белия - от привидения.

Бикът олицетворява надеждност и спокойна сила. Той е символ на дълголетие и плодотворен труд, символ на стабилност и устойчивост, упоритост при достигане на целта и трудолюбие. Полезно е да се държи у дома, за да бъдат доходите стабилни и постоянни.

Котката носи късмет на къщата. Символ е на магическите сили на природата, символ на вечността, заради навика си да се свива на кълбо. Емблема е на независимост. Котката се използва и като символ на успеха.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Любовта няма етикети, няма определения. Тя просто е това, което е.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама