Ако искате да привлечете късмет и успех към себе си, направете това!


Ако искате да привлечете късмет и успех към себе си, направете това!
Снимка: iStock/Guliver

Замисляли ли сте се, че може би вие сами се въздържате от постигане на успех? Възможно е, за да постигнете желаните цели, да ви пречат ограниченията и грешните убеждения. Отървете се веднага от тях!

Вярата в себе си е това, което ни дава жизненост. Да я загубиш е лесно. Силата е в това да повярваш в себе си, дори никой друг да не вярва.

Какви убеждения ни пречат да успеем и как да ги премахнем?

„Нямам време“

Когато човек неуморно повтаря едно и също нещо на себе си, той започва да вярва в него безусловно. Можете постоянно да си напомняте за липсата на време, дори докато лежите на дивана. Рано или късно това ще стане твърдото ви убеждение, което няма да ви позволи да се издигнете и да започнете да изпълнявате жизненоважни задачи.

Времето, по своята същност, е социален конструкт, в което е убеден Нейтън Палмър, социолог и преподавател в Южния университет в Джорджия. За него изобщо няма такова нещо. Просто е - концепция, създадена от обществото. Хората живеят по правилата на тази концепция, опитвайки се да спазват рамките на 24 часа на ден. Някои успяват, но други не...

За да започнете да работите за вас, използвайте електронна таблица, за да разберете колко ефективно действате. След обикновен анализ вероятно ще преразгледате графика си. Често хората живеят по образец, извършвайки едни и същи действия всеки ден, които не носят много полза. Откажете се от някои навици, така че да има време за по-важни неща.

5 КЛЮЧА КЪМ БЛАГОПОЛУЧИЕТО

„Не мога“

Спомнете си как ни казаха в детството: няма „не мога“, има „не искам“. Като възрастни ние разбираме колко са верни тези думи, но сякаш не можем да го признаем. Това вярване е особено вредно: не ви позволява да правите необходимото за постигане на резултат. Със същия успех можете доброволно да завържете ръцете си зад гърба.

Колкото по-често повтаряте на себе си израза „Не мога“, толкова повече започвате да вярвате в това. В крайна сметка ще се блокирате и няма да можете да решите важни задачи. Всеки човек има избор. Откажете се от „Не мога“ и го заменете с убеждението „Ще опитам“. Още по-добре, започнете да се опитвате тук и сега, без да се съмнявате в себе си.

„Не съм достатъчно добър“

Това е и едно от най-ограничените вярвания. Всеки човек може да си каже, че не отговаря на собствените си очаквания. Не си поставяйте нереалистични цели. По пътя към тях са възможни най-мощните разочарования, които убиват вярата на хората в себе си. Започнете с малки и след това направете няколко, но уверени стъпки към по-голямото.

Всеки човек е добър по свой начин и всеки има свой потенциал. И перфектни хора не съществуват, просто някои вярват в себе си, а други- не.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Силна


Реклама

Ако се провалите с отглеждането на децата си, нищо друго няма значение.

Джаки Кенеди

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама