Каква е разликата между капучино, мокачино и лате


Каква е разликата между капучино, мокачино и лате
Снимка: iStock/Guliver

Много хора не могат да си представят сутринта без чаша кафе - силно или нежно, ароматно, със захар или горчиво, с пяна или с повече мляко. Независимо как обичате първото си кафе, със сигурност по-късно през деня посягате към още някоя по-слаба кофеинова напитка - капучино, лате или макиато. Но каква е разликата между трите?

Вижте още: Каква е разликата между качамак и полента

Капучино

Капучиното е популярна кафе напитка, която идва от Италия, но радва еднакво всички хора по света. Този кофеинов разкош се приготвя чрез заливане на чаша еспресо с мляко и млечна пяна. Обикновено съдържа равни части от всяка съставка и се състои от около 1/3 еспресо, 1/3 мляко на пара и 1/3 мляко на пяна. Това придава на крайния продукт кремообразен, богат и мек вкус и текстура.

Лате

Терминът "café latte" буквално се превежда като "кафе мляко". Въпреки че няма стандартна рецепта за приготвяне на лате, тя обикновено включва добавяне на 2/3 мляко на пара към една чаша еспресо. Вкусът е по-кадифен и нежен, заради по-високото млечно съдържание. 

Мокачино

Сред ключовите му съставки, които го различават от капучиното, е употребата на шоколад. Естествено в мокачиното има експресо, както и сметана за плътност, сладост и пухкава визия, която да достави и визуална наслада освен тази за небцето след вкусната чаша.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не можеш да промениш това, срещу което отказваш да се изправиш.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама