Кои са 7-те чакри и какво трябва да знаете за тях


Кои са 7-те чакри и какво трябва да знаете за тях
Снимка: iStock/Guliver

Ако някога сте ходили на йога, медитация или рейки, без съмнение сте чували за чакрите и ролята, която играят в потока на енергия. Може би сте и разбрали, че е изключително важно да държите чакрите си „отворени”. Но какво точно представляват чакрите и как те влияят на вашето физическо и емоционално благополучие?

Днес ще разгледаме по-отблизо основните чакри. На санскрит думата „чакра“ означава „диск“ или „колело“ и се отнася за енергийните центрове в тялото ви. Всяко едно от тези колела с въртяща се енергия съответства на определени нервни окончания и основни органи. За да функционират максимално добре, вашите чакри трябва да бъдат балансирани.

КАК ДА СИ НАПРАВИТЕ "ЛУННА ВОДА", КОЯТО СБЪДВА ЖЕЛАНИЯ

Като цяло местоположението на чакрата, която е блокирана по един или друг начин, може да повлияе на всичко, което е в непосредствена близост - органи, кости, стави, жлези и тъкани.

Кои са 7-те основни чакри?

Системата на чакрите се отнася до енергийните центрове, които имаме в телата си. Има седем основни чакри, всяка на определено място по протежение на гръбначния стълб.

Муладхара ( Коренова чакра)

Първата чакра се намира в основата на гръбнака ви. Тя ви помага да се чувствате заземени и способни да издържате на предизвикателствата. Вашата коренова чакра е отговорна за чувството на сигурност и стабилност.

Свадхистхана (Сакрална чакра)

Сакралната чакра се намира точно под пъпа. Тази чакра е отговорна за вашата сексуална и творческа енергия. Също така е свързано с това как се отнасяте към емоциите си, както и към емоциите на другите.

Манипура (Чакра на слънчевия сплит)

Чакра на слънчевия сплит, или Манипура, се намира в областта на стомаха. Тя е отговорна за увереността и самочувствието.

Анахата (Сърдечна чакра)

Сърдечната чакра, или Анахата, се намира близо до сърцето , в центъра на гърдите. Не е изненада, че сърдечната чакра е свързана с нашата способност да обичаме и да показваме състрадание.

Вишудха (Гърлена чакра)

Гърлената чакра, или Вишудха, се намира в гърлото ви. Тази чакра е свързана със способността да общуваме вербално.

Аджна (Чакра на третото око)

Чакрата на третото око, или Аджна, се намира между очите ви. Можете да благодарите на тази чакра за силната интуиция. Също така е свързана с въображението.

Сахасрара (Корона чакра)

Сахасрара се намира в горната част на главата ви. Тя представлява вашата духовна връзка със себе си, другите и Вселената. Важна е за определяне на целта в живота ви.

Как можете да отблокирате блокирана чакра?

Първо, идентифицирайте проблема и го съчетайте с една (или повече) чакра. Можете да прочетете повече за симптомите, които определят блокирането на всяка чакра или да посетите рейки лечител, който да ви помогне.

След това, в зависимост от това къде е блокирането, има различни курсове на действие, които практикуващите препоръчват, включително кристали, етерични масла, йога, медитация и писане. Ако започнете да практикувате всичко това, много скоро ще видите как ще започнете да се чувствате много по-щастливи.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама