Кои са съществените причини за откриване на течове с термокамера?


Кои са съществените причини за откриване на течове с термокамера?
Снимка: https://termocamera.bg/

Оглед и диагностика на предполагаем теч се извършва от съвременните водопроводни екипи със специализирана техника. Действително става въпрос за такива решения, които спестяват както средства така и време. Разрушенията, които е налагаха преди десетилетия като опции за достигане до авариите в наши дни успешно бяха изместени именно от съвременните високотехнологични уреди, които се характеризират с прецизност, точност и минимални разходи. Кои са причините все повече фирми от сектора да прилагат услугата откриване на течове с термокамера предстои да разберете от днешната публикация.

Какво спестявате?

Предизвикателствата, пред които се изправят стопаните на имоти по отношение на откриване на течове никак не са малко. Що се отнася до това да се осигурят ефективни и бързи решения засягащи повредите по водопровода е очевидно, че ще потърсите намесата на специалисти.

Ако искате да си спестите куп разрушения, материални щети и ремонти, които не сте планирали то е време да се запознаете с естеството на услугата, която се отнася до осигуряването на бързо и сигурно откриване на скрит теч. Мнозина са наясно, че става въпрос за едни от най-коварните аварии, които са в състояние не само да увредят вашето имущество, но и да нанесат сериозни щети върху това на съседни апартаменти. Това налага прилагането на онези принципи, които са свързани със създаването на благоприятни условия за дистанционно и неинвазивно установяване местоположението на проблема, което на практика пести:

- Тревоги и нерви;

- Битови ремонти;

- Излишно къртене и сваляне на облицовки;

- Време;

- Пари;

- Непредвидени разходи.

Термокамерите се доказаха през последните години като наистина добри и ефективни диагностициращи устройства, на които може да се разчита за да се подсигурят домакинствата с коректна и точна информация относно това дали има или няма скрит ВиК проблем.

Основни стъпки при откриване на скрити течове

Не се колебайте да потърсите помощ от експерти в случай, че:

- Установявате висок и нетипичен разход на вода от водомера си;

- Появяват се петна по стени и тавани;

- Има висока влажност в санитарните помещения;

- Появяват се проблеми с електрическите инсталации, които са в близост до водопроводните тръби;

- Водата, която тече от смесителите ви е с доста влошено качество.

Това е симптоматика, която изисква да се приложат адекватни мерки и да се установи дали има причини да се съмнявате в наличието на ВиК проблем. За да сте сигурни и разсеете съмненията си преди всичко е необходимо да се подходи отговорно и да се възползвате от такива специалисти, които могат да ви гарантират бързи, дистанционно, коректно, евтино и прецизно установяване на проблема, посочват от https://www.hifiexpo.bg/

И разбира се това е изпълнимо посредством термокамерите, които са доказано ефективни и лесно приложими апарати за диагностика на различни видове течове както и топлинни загуби. Основните стъпки, които са характерни за прилагането на този тип уреди се отнасят до:

- Посещение на адреса на клиента;

- Бързо обследване на имота в съмнителните участъци;

- Издаване на предписание и установяване точната локация на теча още по време на диагностиката;

- Извършване на ремонт и отстраняване на аварията;

- Издаване на документация за проведената манипулация.

Изненадващо бързо протича диагностиката с термокамера, а това със сигурност е определящо за експедитивността и бързината за извършването на конкретната ремонтна дейост.

Цени

Изложеното до тук показва, че при всички случаи пестите от разходи за къртене и ремонт. На практика именно това е причината прилагането на апаратна диагностика с термокамера да се разглежда като изгодно и достъпно решение. Откриването на течове е наистина лесно и освен това се характеризира с:

- Много добра точност при определяне мястото на дефекта по ВиК системата;

- Способност за обследване на големи участъци;

- Бързо установяване на проблема;

- Спестяване на средства и усилия.

Ако държите на коректно и професионално отношение не се колебайте при съмнение за скрит теч за се доверите на екипа на VIK HELP, който прилага дистанционна диагностика с термокамера за откриване на всякакви ВиК проблеми.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се бойче, че ще ви стъпчат - стъпканата трева се превръща в пътека.

Блага Димитрова

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама