Крал Чарлз III произведе принц Уилям в почетен полковник


Крал Чарлз III произведе принц Уилям в почетен полковник
Снимка: Getty Images

Британският крал Чарлз III удостои с висше военно звание сина си принц Уилям на церемония днес. Наследникът на трона вече е почетен полковник на Военновъздушния корпус на армията – длъжност, която самият 75-годишен монарх заемаше в продължение 32 години. Церемонията се състоя пред вертолет "Апачи" (Apache) във Военния авиомузей в Южна Англия в присъствието на военнослужещи.

Двамата рядко имат общи публични прояви особено напоследък, след като му бе поставена ракова диагноза и беше принуден да ограничи изявите си. Сега монархът постепенно започва да се завръща към изпълнението на обществените си задължения.

Вижте още: Меган Маркъл призна от коя африканска страна е произходът ѝ (ВИДЕО)

"Той наистина е много добър пилот", каза Чарлз за сина си, който е бивш летец от британските ВВС.

Здравословното състояние на крал Чарлз

Това е поредно събитие, в което Чарлз участва, след като временно престана да изпълнява обществените си функации заради поставената му диагноза. В края на април той възобнови публичните си изяви, почти три месеца след като се разбра, че страда от неуточнено раково заболяване, заради което се е подложил на лечение, посочва Ройтерс.

41-годишният Уилям също престана да изпълнява официалните си функции в продължение на няколко седмици през март и април тази година, за да се грижи за съпругата си, след като и тя разкри, че се е подложила на превантивна химиотерапия за рак. В петък той каза, че тя "е добре".

На днешната церемония Чарлз каза, че се сбогува "с тъга", но че Военновъздушният корпус на армията ще продължи да се развива под ръководството на сина му. "Грижете се са себе си и не мога да ви опиша колко съм горд, че съм бил с вас през цялото това време", заяви той.

Предаването на званието от бащата на сина бе обявено миналия август, след като Чарлз се възкачи на трона. По-късно днес Уилям прекара време с военнослужещите от корпуса, наблюдаваше учения, разгледа оборудване и разговаря с войници, посочва Ройтерс.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Почти всички хора обичат да говорят за себе си и им пречи само обстоятелството, че другите не искат да ги слушат.

Съмърсет Моъм

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама