Красиви и спокойни плажове по Българското Черноморие


Красиви и спокойни плажове по Българското Черноморие
Снимка: iStock

Плаж, слънце, море, пясък… всичко звучи чудесно, нали? Но когато до вас има няколко семейства с деца и кучета, които непрекъснато крещят, реват и какво ли още не, картинката не е толкова приятна… Все повече хора търсят спокойствие на плажа, именно затова в тази статия ще ви представим някои от най-красивите и усамотени плажове в България.

Кара Дере

Красота, природа и уникални гледки – това ще откриете, ако изберете да плажувате на плаж Кара Дере. Той е разположен между град Бяла и село Горица, близо до северните склонове на Стара планина. Препоръчваме плажа с две ръце, защото е много много красив, а местността е дива, няма заведения и хотели (един от малкото незастроени плажове в България). Местенцето се харесва много от млади хора, които предпочитат да почиват на палатки.

18 ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТА ЗА ПЪТУВАНЕ И ПОЧИВКА

Шкорпиловци

Това е един от плажовете с най-дългата и широка плажна ивица на Българското Черноморие. Плажът е с дължина 13 км и на места е широк 100 м. Макар че една част от плажа е доста населена (около къмпинг "Рай" и комплекс "Романтика"), все още може да се насладите на спокойни и усамотени местенца. Красивият плаж се намира на около 45 км от Варна и до него може да се стигне с кола. Пътят е хубав.

Дуранкулак

Отиваме малко на север, дори доста, и стигаме до най-северния плаж на родното Черноморие - плаж Дуранкулак. Той е предпочитан от хора, които искат да се далеч от шума, от заведенията и прекалено големи компании. Плажът е хубав и широк. Разположен е на около половин километър северно от къмпинг Космос, непосредствено до границата с Румъния.

Варвара

За хората, които предпочитат Южното Черноморие, имаме една прекрасна оферта – плаж Варвара, намиращ се на около 1 км от село Варвара. Дължината му е 150 м, а широчината му е около 25 м.  За да стигнете до този красив и спокоен плаж, трябва да минете през селото, като от главния път в посока Ахтопол ще отбиете вляво. Там се пригответе за емоции, защото пътят е черен, но пък си заслужава.

Синеморец (на първата снимка)

И стигнахме до "любимото синьо" – Синеморец. Плаж, който ще ви остави без дъх. Природа, красота и кристално чиста вода. Намира се на около 4 км южно от Ахтопол и 83 км южно от Бургас. Плажът се открива много лесно, а пътят е хубав. Ако досега не сте посещавали Синеморец, препоръчваме ви да го направите още това лято.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Лошата новина е, че времето лети. А добрата новина е, че ти си пилотът.

Майкъл Алтшулер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама