Кучето ви започва да вие и лае, когато излезете, ето как да му помогнете


Кучето ви започва да вие и лае, когато излезете, ето как да му помогнете
Снимка: Istock

Предизвикателство, пред което са изправени много собственици на домашни любимци, е безпокойството на животното, когато стопанинът им напусне дома. Това състояние може да се появи при всяка порода и на всяка възраст при кучетата. За щастие има нещо, което можем да направим, за да помогне на домашния ни любимец да преодолее тази тревожност.

Вижте още: Най-богатите животни инфлуенсъри (СНИМКИ)

Ветеринарният лекар д-р Адам Кристман сподели няколко съвета във видео в TikTok.

Кристман обяснява, че това състояние може да възникне по много причини. Един общ признак е прекомерният лай или виене. Друг признак е разрушително поведение, като късане на играчки или възглавници. Тревожните кучета могат да извършват физиологични нужди в дома, докато собственикът не е с тях. Прекомерното лигавене и задъхване също могат да бъдат индикатори, че животното страда.

Във видеото си д-р Адам Кристман споделя история за лабрадор, страдащ от тревожност при раздяла. Въпреки че при физическият му преглед не е забелязано нищо притеснително, резултатите от кръвните изследвания показват положителна проба за лаймска болест. След като бактериалната инфекция беше излекувана, тревожността на кучето изчезнала.

Ако вашето куче не показва признаци на заболяване и ветеринарният лекар е потвърдил, че е здраво, има начини да му помогнете да преодолее безпокойството си. 

Вижте още: Феномен: Учени в Колумбия откриха птица с характеристики на два пола

Д-р Адам Кристман предлага да използвате куха гумена играчка и да я напълните с любимите храни на вашето куче. Докато то се наслаждава на това лакомство, вие небрежно напускате стаята и се връщате няколко минути по-късно, сякаш нищо не се е случило. Това може да помогне на вашето куче да свърже напускането с положително преживяване.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама