Кулинарни изненади за ценители в "Капитан Кук"


Кулинарни изненади за ценители в "Капитан Кук"
Снимка: Captain Cook

Ако сте от хората, които имат афинитет към кулинарните експерименти, столичният "Капитан Кук" открива сезона със звездна изненада за почитателите на високата кухня.

В продължение на 6 дни шеф Цезар Карлос ще приготвя по 10 различни ястия за гостите на ресторанта. Нито едно от тях няма да е предварително известно, нито ще се повтаря, а ще зависи изцяло от вдъхновението на темпераментния венецуелеца.

Цезар Карлос има 20 години практика зад гърба си в най-престижните ресторанти на Испания и Европа, сред които освен Bon Amb, удостоен с цели две звезди на Мишлен, се нареждат и други "институции на добрия вкус" като ресторант Rodat и La Perla de Xabia във Валенсия.

Както споделя той: "За мен най-голямото вдъхновение са продуктите. Цветът и текстурата на месото на прясна дива риба ме карат да се чувствам като художник, застанал пред платно. Майсторството започва още от разрязването, преминава през избора на начин на приготвяне и подходящите подправки, така че да едновременно да се запази и подсили вкуса и аромата на този природен шедьовър. Това е истинско преживяване, с което започвам рано сутрин и адреналинът е толкова висок, че дълго след като приключа работа още мисля за всяка порция" - споделя шеф Карлос.

Прочетете ТУК как се е подготвил за гостуването си в столичния "Капитан Кук".

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама