Масло срещу олио: Kое е по-добро в брауни?


Масло срещу олио: Kое е по-добро в брауни?
Снимка: iStock

Ако напишете „брауни“ в търсачката на телефона и компютъра си, сигурно ще ви излязат десетки рецепти. Половината от тях ще са с олио, а другата половина – с масло. Но каква е разликата в крайния резултат? Разберете сега!

Брауни с олио: Получава се по-лепкаво при дъвчене, с по-хрупкави краища и по-хрупкава коричка отгоре. На външен вид браунито е по-матово с много по-малко набръчкана лъскава „кожа“.

Вижте още: Защо варената царевица може да е опасна

Брауни с масло: Те са много по-меки и с топяща се в устата текстура. Коричката е много по-блестяща и по-набръчкана, а вкусът значително по-добър от браунитата с масло.⁠

Ако комбинирате двете може да постигнете най-доброто от двата свята: хрупкавост от олиото и вкус от маслото.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Тъгата е ремонтът на душата. Понякога трябва да се сринеш до основи, за да се изградиш отново.

М. Авелок

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама