Момче ходи пеша от Италия до Великобритания, за да види баба си


Момче ходи пеша от Италия до Великобритания, за да види баба си
Снимка: Instagram

Ромео Кокс е 10-годишно момче, което много обича баба си. Уви, не стига, че живеят в различни държави, но и пандемията от коронавирус усложнява тяхното виждане. Пътуването от Палермо до Лондон изглежда като „мисията невъзможна”, затова Ромео решава да тръгне пеша, като при необходимост да използва ферибот.

Момчето дълго убеждава родителите си, които най-накрая те дават съгласието си при условие, че всичко е безопасно и съобразено със ситуацията. Не минава много време преди щурата идея да се превърне в реалност и Ромео да поеме на път, придружен от баща си. Двамата започват своето пътешествие на 20 юни и преминават успешно през Италия, Швейцария и Франция. Следват много вечери под звездите, неочаквани приятелства, среща с различни и колоритни хора, болки в краката и няколко сгрешени посоки.

На 21 септември баща и син пристигат в Лондон, където прекарват задължителните две седмици в изолация. След този период двамата предприемат последната част от своето пътуване, отправяйки се към дома на Розмари, бабата на Ромео.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Иска се много доверие, за да споделиш недостатъците си с приятел. Иска се обаче много повече, за да споделиш неговите.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама