Начинът, по който пълнеем, издава много тайни


Начинът, по който пълнеем, издава много тайни
Снимка: iStock

Всеки може да напълнее, но всеки напълнява по различен начин. На едни е коремът, на други задните части и ръцете, а на трети — лицето. Това е така, защото мястото означава нещо конкретно, та дори и точната причина за напълняването. Както може да си представиш, за това играят роля много фактори:

Корем

Изразените форми в корема и дори малко шкембе, може да се дължат на консумацията на алкохол. Намаляването му може да спаси от бирено коремче както мъжете, така и жените. Алкохолът не вреди само на фигурата, а и на здравето.

Горна част на тялото

Мазнинни депа се оформят там при системно преяждане. Осъзнатото хранене помага за намаляване приема на излишни храни и особено — захар. Движението също помага срещу тази тенденция – опитай спортове, които обичаш като бягане, разходки, плуване.

Двете най-известни рецепти за щастлив живот на Айнщайн

Задни части и бедра

Това са типични зони за пълнеене при жените, което се дължи на хормонален дисбаланс. Добре помага избягването на дългото седене и намаляването на никотина и алкохола.

Гръб

Характерните по гърба „драперии“ се дължат на това, че по-рано си бил много активен, а сега водиш заседнал живот. За да изчезнат досадните гънки, внимавай с храненето си. При това не количеството е толкова важно, колкото интервалите на хранене. Честото хранене и малките порции улесняват обмяната на веществата и не позволяват депозирането на мазнини.

ВСИЧКО, КОЕТО ТРЯБВА ДА ЗНАЕТЕ ЗА КАНЕЛАТА

Ханш

Тревожността, депресията и стресът са големи врагове на фигурата. Ако ядеш емоционално и главно сладко или други нездравословни лакомства заради притесненията си, по ханша се образува пояс от тлъстини. Медитацията и зеленият чай помагат за успокояване на нервите и изгаряне на мазнините.

Долната част на краката

За съжаление, много малко може да се направи срещу пълните прасци и глезени, защото това е наследствено състояние. Повечето бременни жени и дами с разширени вени се сблъскват с него. Слизането и качването на стълби има успех за това, както и избягването на солени храни.

Изглеждаш най-добре, когато носиш усмивката си. Най-пленителната красота е вътрешната

Лице

Подпухнали бузи и двойна брадичка обикновено не се дължат на задържане на вода или генетична предразположеност. И докато срещу наследствеността не може да се направи нищо, то във всички останали случаи може да се противодейства успешно със специални упражнения за лице. Те ще помогнат да се укрепи мускулатурата му и овалът да стане по-изчистен.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама
Реклама

Твърде много хора купуват неща с пари, които не притежават, за да впечатлят хора, които дори не познават.

Цицерони

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама
Реклама