Най-чудотворните места в България, които се смятат за енергийни центрове на света (I част)


Най-чудотворните места в България, които се смятат за енергийни центрове на света (I част)

България може да е малка държава, но за сметка на това е една от най-силно  заредените енергийни точки на света и това не е просто национална гордост, а признание за страната ни от редица световни духовни водачи. 

Вижте още: 4 неща пом които да разберете, че ви закриля ваш починал близак

Неслучайно в България се раждат най-извествните и признати по цял свят лечители и феномени като баба Ванга, Петър Дънов, дядо Влайчо, Слава Севрюкова, Вера Кочовска и Преподобна Стойна.

Днес ви представяме най-силно заредените енергийни точки в България и техните истории, които звучат като сценарий на фантастичен филм.

1. Белинташ -древното светилище на траките в сърцето на Родопите

Тракийското скално светилище "Белинташ" се намира на около 30 км. югоизточно от гр. Асеновград. Площадка за извънземни, пристан на Ноевия ковчег - всичко това се свързва с Белинташ. Сподвижници на клуб "Сириус" от Пловдив отиват още по-далече. Според тях в този район са живели титани, високи над 2,5 метра.

Съдят по откритите наблизо гробове, дълги 3-4 м.Според учени древното скално светилище е една от трите точки - Белинташ - Кръстова гора - Караджов камък, които са част от най-мощните енергийни зони на европейския континент. На скалното плато са очертани огледални проекции на важни части от звездната карта. 

Легендите говорят, че тракийските жреци от местното племе са гадаели по звездите. Другата загадка на Белинташ са съвършено оформените дупки в скалата, които съдържат вода. На някои места те образуват линии или дори цели фигури, на други се забелязват само една-две. Два големи кладенеца са центъра на системата. Водата в тях никога не се изпарява, дори и при голяма суша. Вероятно никога няма да стане ясно дали това е дело на човека, или на природата. Там се намира и „Дървото на желанията“. Твърди се, че старото дърво сбъдва желания. Затова минаващите оставят в кухия му ствол малки бележки със своите най-съкровени желания. Екстрасенси са категорични, че мястото представлява силно енергийно поле. Хора със свръхестествени умения лежат на скалите с часове, за да поемат космически послания. Потапят се в легенди, според които извънземни са спирали в Белинташ и са зареждали корабите си, за да продължат пътешествието си. "Осем смърти ще се случат, осем души ще умрат, ако тръгнете да ровите. Това място е от бога, свято, дедите ни са били там", гласят думите на баба Ванга за мястото.

2. Татул - светилището на боговете

На около 20 км източно от Момчилград в местността „Асара” край село Татул, е разположен един от най-величествените мегалитни паметници, открити по нашите земи. Комплексът се състои от древно езическо светилище и античен храм. Светилището представлява скален масив, а върхът му - пресечена пирамида. Комплексът се състои от два саркофага, четириъгълно легло за главния олтар. Съществува хипотеза, че именно тук, в скалната гробница, е погребан митичният тракийски певец Орфей. Светилището край Татул ще ви върне 6 хиляди години назад – в един приказен свят на загадъчни култове и свещени ритуали, във времена на богове и жреци, на легенди и предания.

Не можем да не споменем връзката с близката пещера "Вулвата", чиито олтар-матка се "опложда" от слънчевия лъч единствено по време на есенното равноденствие, когато прониква докрай през тесния и процеп. Тези факти ни навеждат на мисълта за степента на развитие на цивилизациите живели преди нас по същите земи.

3. Рупите

Рупите са разположени в полите на изгаснал вулкан, недалеч от град Петрич в Югозападна България. Районът е известен с лечебните си минерални извори още от римско време и с това, че тук прекарва последните години от живота си световно известната българска пророчица Ванга. Минералните извори са последният остатък от вулкан, който е съществувал тук преди един милион години.

Мястото придобива широка популярност като чудотворно и магично, което зарежда с енергия и лекува. Години наред баба Ванга се зареждала от това място и приемала посетители. През 1992 г. пророчицата построява черквата „Св. Петка Българска“. Според една история на баба с нямо внуче ѝ се присънила Ванга, която ѝ казала да заведе детето в църквата ѝ. Бабата наистина завела внучето, поставила го на църковния трон и детето веднага проговорило, сякаш никога не е било нямо.

ПРОЧЕТЕТЕ ТУК ВТОРАТА ЧАСТ

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Елегантността е единствената красота, която никога не избледнява.

Одри Хепбърн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама