Няколко хитри начина как да използвате четката от стара спирала


Няколко хитри начина как да използвате четката от стара спирала
Снимка: iStock

Знаем колко може да си навредим със стария грим, особено този, който слагаме на очите си. Тук обаче ще си поговорим за разни дребни, но много полезни хитринки, за които в употреба ще ви влезе добре измитата четчица от старата спирала.

Вместо гребенче за вежди

В повечето ни сетове с четки има една специална за вежди – четчица и гребенче. Ако обаче нямате такава, спокойно може да "срешите" и подредите веждите си с четка от спирала.

За почистване на трудно достъпни места

Точно така. Например около кранчетата на чешмите. Обикновено колкото и да търкаме около тях с гъба, не успяваме да почистим добре. С четчица от спирала обаче ще се справите отлично.

Бързо премахване на космите от решетката на канала

Косата неизбежно пада, а едно от най-неприятните задължения по поддържането на дома чист е именно почистването на решетките на каналите. Ух! Но с четка от спирала става наистина бързо и лесно.

За разделяне на слепени мигли

Уви, трудно е да се намери спирала, която да не прави "паежки крачета". Слепването на миглите е много чест ефект. Е, може да използвате четката от старата ви спирала, за да "срешите" и разделите слепените мигли.

За почистване на деликатни бижута

Ще ви влезе в употреба, когато трябва да почистите деликатни бижута, без да ги повредите, но така, че да достигнете до трудни места.

За ексфолиране на устните

Обикновено за това може да се използва четка за зъби, но тази от спирала е дори по-удобна за целта.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не приемайте себе си твърде сериозно. Знайте кога да се присмеете на себе си.

Холи Бери

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама