Няколко начина да се сбогувате с тежката седмица и да посрещнете уикенда


Няколко начина да се сбогувате с тежката седмица и да посрещнете уикенда
Снимка: iStock

Често в петък след тежки работни дни, които доста изтощават силите и нервите ви, се чувствате претоварени и уморени. За да не прекарате почивните дни, опитвайки се да се възстановите, психолозите препоръчват да направите няколко неща в петък вечер. Пет прости съвета и сте готови да посрещнете уикенда.

Какво правите в петък вечер след тежка седмица: бързате да се разхождате с приятели или по-скоро да се приберете вкъщи, за да си легнете или да прекарате целия уикенд на дивана? Често ежедневието, пълно със стресови ситуации, изсмуква всичката ни енергия. Психолозите обаче казват, че отрицателните мисли могат да се освободят по-бързо, отколкото си мислите.

Забравете за мобилните и социалните мрежи

Неписано правило е, че когато хората прекрачат прага на офиса, в който работят, трябва да изключат работния си телефон за целия уикенд. И без значение какъв апокалипсис се случва в компанията, те ще разберат за това едва в понеделник. Затова първото нещо, което трябва да направите в петък вечер, е да изключите телефона си и за предпочитане да затворите социалните мрежи, защото в съвременния свят шефът може да стигне до вас по всякакъв начин.

Вземете топъл душ или вана

Водата най-добре облекчава стреса. Почиства тялото не само отвътре, но и отвън. За да облекчите стреса след тежък работен ден, просто вземете горещ душ или вана. След това можете бързо да изплакнете със студена вода. Такъв контрастен душ е полезен по две причини. Първо, той насърчава загубата на тегло, и второ, активира клетките на вашето тяло и вие ще се чувствате страхотно. Също така експертите препоръчват да се къпете с различни натурални масла, които ще успокоят нервите ви и ще приведат в ред мислите ви.

НЕЩАТА, ЗА КОИТО ЖЕНИТЕ НЕ ИСКАТ ДА ГОВОРЯТ

Прочетете книга или интересна статия

Най-добрият начин да се измъкнете от всекидневния хаос и рутината е да се потопите в друг свят. Лесно може да го направите, като прочетете любима своя книга. Преживяванията на литературните герои определено ще ви отвлекат от личните проблеми и неприятности.

Ако не обичате да четете книги, тогава влезте в някой интересен сайт. Например в секцията "Любопитно". Там журналистите винаги пишат за положителни неща, които определено ще ви развеселят.

Поемете дълбоко въздух

Не избягвайте дихателните практики и медитацията. Първо подгответе пространството, в което се намирате: изключете всякакви дразнители (телевизия, радио, телефон), можете да включите приятна музика. След това седнете, както ви е удобно, но не забравяйте да изправите гърба си. Не мислете за нищо, отпуснете се и просто дишайте.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

За жената красотата е по-важна от ума, защото на мъжа му е по-лесно да гледа, отколкото да мисли.

Марлене Дитрих

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама