Няколко полезни ежедневни хитринки за жени


Няколко полезни ежедневни хитринки за жени
Снимка: iStock

- Ако искате да удължите живота на вашите красиви цветя, нужно е просто да капнете няколко капки водка във вазата.

- Най-добрият начин да съхранявате своите скъпи бижута е в найлонови торбички. Така скъпоценностите ще запазят блясъка си и няма да потъмнеят.

- Ако искате краката ви да изглеждат по дълги и стройни, носете обувки с токчета в телесен цвят. Тъмните обувки правят краката да изглеждат по-къси, а по-светлите тонове създават илюзията, че краката ви са с няколко сантиметра по-дълги.

- Бебешката пудра може да е чудесно решение да се отървете от мазни петна по чантата. Необходимо е само да потъркате местата с нея и да я оставете да престои една нощ. До сутринта петната ще са изчезнали.

- Никога не перете банския си костюм в пералнята, а винаги на ръка. Така може да го повредите и той да загуби своята еластичност.

ЕТО КАКВО РАЗКРИВА ЦВЕТЪТ НА ОЧИТЕ ВИ

- За да предпазите чорпогащника или фините си чорапи от бримки, просто напръскайте с лак за коса. Но не прекалявайте!

- Увийте празна бутилка от любимият си парфюм в носна кърпичка и я пъхнете в чекмеджето с бельото ви за един фин и приятен аромат.

- Ако искате да се отървете от неприятната миризма в обувките ви за трениране, сложете две - три супени лъжици сода за хляб в тях като гледате содата да се разпредели равномерно. Това ще поеме всяка неприятна миризма от обувките ви.

- Едно от най-неприятните и трудни неща е отлепянето на дъвка. Това може да стане най-лесно като върху нея поставите парче лед, което предварително сте обвили.

- Велурени обувки може да почистите лесно като използвате парче стар, твърд хляб. Внимателно разтъркайте мръсотия и петната ще изчезнат моментално.

- Как лакът ви за нокти да изсъхне по-бързо? Много е просто: поставете ръцете под студена струя вода и изчакайте три минути. Лакът ще изсъхне много по-бързо, отколкото сте очаквали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не избирай този, когото светът смята за красив. Избери този, който прави света ти красив.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама