Няколко важни техники, които ще ви помогнат в ежедневието


Няколко важни техники, които ще ви помогнат в ежедневието
Снимка: iStock/Guliver

1.В началото на срещата обърнете внимание на цвета на очите на един от присъстващите. Техниката помага за постигане на оптимален контакт с очите, показвайки на събеседниците си дружелюбието и самочувствието.

2. Хората помнят най-добре всичко, което се е случило в началото и в края на деня, и всичко, което се случва между тези интервали, ни е леко смътно. Ето защо, когато определяте времето за интервю, опитайте се да бъдете първи или последен в списъка с кандидати.

3. Положението на краката при хората, участващи в разговор, може да издава скритите им емоции. Например, ако се приближите до двама познати и те се обръщат към вас само с телата си, като същевременно запазват положението на краката си, те очевидно не са приятелски настроени към вас. По същия начин краят на обувките или краката на събеседника, обърнати от вас, показват, че той иска да си тръгне възможно най-скоро.

4. Когато група хора се смеят, всеки инстинктивно хвърля поглед към този, който най-много харесва. Това, между другото, е чудесен начин да разберете какво е отношението на хората към вас.

5. Ако искате да получите честен отговор на въпроса, но събеседникът го избягва, той прави пауза, както правят квалифицираните психотерапевти. Мълчете известно време, продължавайки да гледате в очите на събеседника. По правило човек се смущава и се стреми да запълни пауза.

6. Ако чувствате, че шефът се готви да ви се кара за нещо, седнете точно до него. Вашата близост ще намали нивото му на агресия и можете да излезете от ситуацията.

НЯКОЛКО МИТА ЗА МОТИВАЦИЯТА, КОИТО ВИ ПРЕЧАТ ДА ИМАТЕ УСПЕХ

7. Ако помолите хората за малки услуги, те започват да изпитват съчувствие към вас. Това е психологическият механизъм: ние ценим тези, за които поне веднъж сме се погрижили.

8. Опитайте се да запомните името на човека на първата среща и да го използвате при последваща комуникация. Това е много важно.

9. Ненатрапчивото отразяване на жестовете на други хора допринася за установяването на доверие. Основното нещо е да не прекалявате.

10. За хората е важно да имат свой собствен образ. Опитайте се да разберете как другите виждат себе си в собствените си очи.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Вчера е история, утре е загадка, а днешния ден е дар. И всеки нов ден крие нов дар.

"Кунг фу Панда"

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама