Откриват изложба в родния град на Кристиан Диор


Откриват изложба в родния град на Кристиан Диор
Снимка: Instagram

Нова изложба в родния град на Кристиан Диор - Гранвил, ще напомни за гения на големия моден дизайнер, съобщава "Паризиен". Експозицията в родната му къща, която днес е музей, е под надслов "Геният на един творец" и може да бъде разгледана до 5 ноември.

Диор прави революция в модата, несравнима с постиженията на никой друг моден дизайнер.

Посетителите ще могат да видят снимки от детските години на дизайнера и да се потопят в атмосферата на т.нар. Бел епок.

Кристина Диор е роден в Гранвил през 1905 г. Тук е мястото, където се развива геният на Диор, каза Брижит Ришар, комисар на изложбата. Прочутите рокли на Бел епок, богатите материи, рисунките - експонатите помагат да се разбере връзката между детството на дизайнера, прекарано в Нормандия, и моделите, с които той успява да съблазни целия свят.

Кристиан Диор е символ на френския лукс в модата.

Първият етаж на къщата музей е посветен на митичните рокли и шапки, които връщат лукса след Втората световна война. Вторият етаж е посветен на бизнеса, който успява да изгради Диор.

Изложбата показва любовта, която е изпитвал Кристиан Диор към родния си дом и към майка си, както и слабостта му към цветята и добрата кухня. Дизайнерът дори е публикувал книга с готварски рецепти. Посетителите ще могат да видят неговите рецепти за приготвяне на грах, употребата на естрагон и направата на ликьор от малини.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Много хора се страхуват да кажат какво искат. Ето защо те не получават това, което искат.

Мадона

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама