"Пчелен мед за смет" за пети път в Борисовата градина


"Пчелен мед за смет" за пети път в Борисовата градина
Снимка: ПР

На 9 април, на връх Цветница, един от най-светлите християнски празници, парк Борисова градина ще се превърне в домакин и декор за петото издание на екологичната инициатива "Пчелен мед за смет", която традиционно привлича много софиянци и гости на столицата за почистването на градското пространство.

През изминалите години кампанията привлече интереса и стимулира активността на хората, насърчавайки ги да се включат в почистването на дребни отпадъци в парка. За участието си, при предаването на събрания отпадък, всеки получава символично бурканче с натурален мед.

Тазгодишното издание на кампанията отново провокира гражданите да бъдат по-отговорни, активни и осъзнати за важността на чистата околна и градската среда. Очакванията на организаторите е тази година да бъдат подобрени резултатите на миналогодишното издание на "Пчелен мед за смет", когато само за няколко часа бяха събрани стотици килограми отпадъци, сред които фасове, пластмасови и стъклени бутилки, капачки, метални предмети, и много други.

"Пчелен Мед за Смет" е екологична и отговорна кампания за почистване на Борисова градина в София. Целта на инициативата е да събуди у столичани личната отговорност по опазването на чистотата на най-големия, красив и разнообразен градски парк в България. Втората, не по-малко важна цел е повишаване на градската паркова култура и отговорно поведение сред гражданите.

Участниците в инициативата ще се движат по различни маршрути, които обхващат всички алеи на парка, като финално ще се събират пред сцената "Лятна естрада" в Борисова Градина. По регламент всеки предал най-малко 100 грама отпадъци ще получи бурканче пчелен мед. Претеглените количества смет ще определят печелившите.

Събитието ще продължи с концертна част и награждаване. В концертът участие ще вземат Ирина Флорин, и Expose Team, а челните позиции в награждаването ще вземат и парични награди.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Мъжете може да са открили огъня, но жените са открили как да си играят с него.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама