Планът на Бог (Притча)


Планът на Бог (Притча)
Снимка: iStock

Аз: Боже, може ли да те попитам нещо?

Бог: Разбира се.

Аз: Защо позволи днес да ми се случат толкова много лоши неща?

Бог: Какво имаш в предвид?

Аз: Ами, събудих се късно и закъснях за работа.

Бог: Да.

Аз: Колата ми запали след цяла вечност.

Бог: Добре.

Аз: На обяд ми объркаха сандвича и трябваше да чакам.

Бог: Да.

Аз: По пътя за дома батерията на телефона ми падна точно когато ми звъннаха, а имах важен разговор.

Бог: Добре.

Аз: И като връх на всичко това, когато се прибрах исках само да си накисна краката в новата си вана за масаж, но тя не работеше! Днес нищо не беше както трябва! Защо се случи така?

Бог: Сега ще ти обясня. Сутринта в работата ти мина един човек, който щеше да те въвлече в една негова идея, от която всички щяхте да загубите. Затова те оставих да спиш повече, а през това време този човек вече си бе заминал.

Аз (смирено): О-о-о.

Бог: Не позволих колата ти да запали, защото имаше пиян шофьор на пътя ти, и той щеше да те удари, ако ти беше излязъл на пътя.

Аз: (засрамен) Разбирам...

Бог: Една от съставките в първия сандвич беше развалена и ти щеше да се разболееш, ако го беше изял, И затова беше по-добре да изчакаш да направят сандвич с нови продукти.

Аз (смутен): Благодаря ти, Боже...

Бог: Телефонът ти се развали, защото човекът, който ти се обаждаше щеше да свидетелства фалшиво за твоите думи в този разговор, а Аз не исках дори да говориш с него, за да бъдеш защитен.

Аз (нежно): Ясно, Боже.

Бог: О, и тази вана за масаж, тя щеше да даде на късо и щеше да повреди цялата инсталация в дома ти. Не мисля, че искаш да стоиш на тъмно.

Аз: Съжалявам, Боже.

Бог: Не съжалявай, просто се научи да ми се доверяваш във всичко – в доброто и в това, което не ти се струва добро на пръв поглед.

Аз: Ще ти се доверя.

Бог: Но и ти обмисляй внимателно своите стъпки и вземай правилните решения, когато се налага. А аз винаги съм до теб и ще ти помагам. И не се съмнявай, че моят план за твоя ден е винаги по-добър от твоя.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Моят съвет: Не губете време да се тревожите за кожата или теглото си. Развивайте способностите си, това, което ви е дадено на тази земя.

Мерил Стрийп

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама