Проект, презентация, пано – децата вече сами избират как да участват в образователната програма „Нестле за по-здрави деца“


Проект, презентация, пано – децата вече сами избират как да участват в образователната програма „Нестле за по-здрави деца“
Снимка: Нестле

Образователната програма „Нестле за по-здрави деца“ стартира изцяло дигитализирана през 2022, в улеснение на децата и учителите. Олекотени са и правилата за участие в националния конкурс „За по-здрави деца“. За първа година има възможност образователните модули не само да се преподават в часовете, но и да бъдат разработени като самостоятелна работа от децата и учениците. Промяната цели да отговори на нарастващия интерес сред децата към по-иновативни и дигитални форми на обучение, както и на натовареността на учебните програми.  

От старта си през 2018 г. програмата е достигнала активно до над 50 000 деца и 325 учебни заведения в цялата страна, ежегодно разширявайки обхвата си и актуализирайки учебните материали.  

„Устойчив начин на живот“ е модул, който се включва за първи път в програмата тази година. Целта му е да запознае децата по достъпен начин с необходимостта от грижа към здравето на планетата.  

 „Образователната програма „Нестле за по-здрави деца“ цели да допринесе за възпитаването на навици за балансирано хранене и активен начин на живот, което е фундамент за здравето на всички ни. С новия модул „Устойчивост надграждаме и поставяме първите стъпки към възпитаване на отговорно отношение както към себе си, така и към планетата“ , коментира Нели Ангелова, директор „Комуникации“, Нестле Югоизточен пазар.

В образователната програма, одобрена от Министерството на образованието и подкрепена от РУО в страната, могат да участват всички образователни институции в България. Традиционно в края на 2022 ще се проведе и 4ти национален конкурс за всички образователни институции, включили се преди 30.09.2022.  

Пълната информация за програмата и обучителните материали Образователна програма „Нестле за по-здрави деца“ (nestle.bg)

Пълни правила на програмата тук 

Още за Нестле България: 

Компанията си е поставила за цел до 2025 г. да направи всичките си опаковки рециклируеми или за многократна употреба, както и да намали употребата на необработени пластмаси с една трета в същия период. Във Фабрика София на Нестле България произвежданите продукти вече са 100% създадени за рециклиране.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Най-смелата постъпка е да мислиш за себе си. Високо!

Коко Шанел

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички