Пръстен на 2Pac бе продаден за 1 милион долара


Пръстен на 2Pac бе продаден за 1 милион долара
Снимка: Getty Images/Guliver

Хората са склонни да дават наистина баснословни суми за вещи на починалите си идоли. Пръстен с корона от злато, рубини и диаманти, носен от рап легендата Тупак Шакур по време на последната му публична изява, е бил продаден за 1 милион долара на търг в Ню Йорк. Оказва се, че това е най-ценния хип-хоп артефакт, продаван някога, съобщиха от аукционната къща Sotheby's.

Роденият в Ню Йорк рапър носи пръстена по време на музикалните награди на MTV на 4 септември 1996 г. Той беше застрелян от неидентифициран нападател при стрелба от кола в Лас Вегас само дни по-късно на 13 септември на едва 25 години.

Вижте още: Мик Джагър: Една легенда на 80 (СНИМКИ + ВИДЕО)

Шакур, чиито хитове включваха "California Love", е проектирал пръстена в продължение на няколко месеца, съобщи Sotheby's. Неговата кръстница, Яасмин Фула, обяви пръстена за продажба.

Шакур е повлиян от политическия манифест на италианския философ от 16-ти век Николо Макиавели - „Принцът“, който той прочита, докато е в затвора по обвинения в сексуално насилие.

Тупак моделира дизайна на короните по пример на средновековните крале на Европа, добави Sotheby's. Пръстенът е гравиран с надписа "Pac & Dada 1996", препратка към приятелката му Кидада Джоунс.

Продажбата беше част от специален хип-хоп търг за отбелязване на 50 години от създаването на жанра, който се навършва през август тази година.

Шакур е смятан за един от най-великите рапъри на всички времена, като е продал 75 милиона записи. Той беше централна фигура в базираната в Лос Анджелис хип-хоп сцена на Западния бряг, която враждуваше с конкурентни рапъри от Източния бряг в Ню Йорк.

Убийството на Шакур беше последвано шест месеца по-късно от застрелването на рапъра от Източното крайбрежие Кристофър „The Notorious BIG“ Уолъс.

Мнозина вярват, че двамата са били убити като част от съперничество между техните музикални лейбъли, базираната в Лос Анджелис Death Row и нюйоркската Bad Boy Entertainment.

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога не прави една и съща грешка два пъти, освен ако не ти се плаща за това.

Мей Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама