Ще се изненадате: Ето защо чиниите са кръгли


Ще се изненадате: Ето защо чиниите са кръгли
Снимка: istockphoto.com

Всяка домакиня има поне един сервиз за "специални случаи" - сватбен подарък, налседствен кристал, ръчно рисувани чинии и т.н. Едно нещо обаче свързва всички - чиниите са кръгли. Но защо?

Оказва се, че през средните векове започва да се вярва, че всеки един от предметите, които ползваме при хранене, има своята магия. Предците ни са били убедени, че щастието, късметът и любовта могат да съпътстват онези, които се отнасят с уважение и мисъл към най-важното – храната.

Вижте още: Ето как правилно да изхвърлите старата мазнина от тигана

Формата на съдовете е от голямо значение за техните необикновени свойства. Защо обаче чиниите се кръгли?

Тази форма защитава храната от негативна енергия и спомага тя да съхрани своите най-полезни съставки. Квадратните чинии пък помагат на своите притежатели да са по-решителни, уверени и смели. Изборът на цветове при посудата също не е за подценяване.

Белият цвят се е наложил като класически избор, но не заради елегантността, която носи. Смята се, че той провокира честни и искрени разговори, каквито е желателно да се водят на маса. През есента цветът бордо трябва да преобладава на трапезата ви – той ще ви направи по-мъдри и улегнали.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не бих казал, че жените нямат характер - те просто всеки ден имат различен характер.

Хайнрих Хайне

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама