София Василева представя режисьорския си дебют с необичаен пърформанс


София Василева представя режисьорския си дебют с необичаен пърформанс
Снимка: Miscommunication Exhibit | Facebook

„Грешна комуникация“ е името на първата самостоятелна изложба като режисьор на актрисата София Василева. Тя е изцяло авторска и изследва езика на емоциите чрез видео медия. В нея се търси паралела между две изразни средства - движението като първичен начин на комуникация, както и самия език – чрез монолог на 9 различни езика. „Всеки език има ритъм, точно както танцът. Всяка емоция съдържа информация като един универсален език. И всичко се ражда от нашето желание или нежелание за комуникация.“, коментира София, като добавя, че вдъхновението й за изложбата идва именно от моментите, в които можеш да изразяваш себе си.

Това се случва и преди години в Лондон, където София завършва висшето си образование в Royal School of Speech Drama. Преподавателят ѝ дава задача да импровизира на сцената на родния си език, докато останалите говорят английски. Това кара София да изпробва дали яркостта на емоциите се променя, когато играеш на чужд език.

„Географското определяне на талант винаги ме е провокирало да търся повече. Това, че си роден някъде не значи, че трябва да ограничаваш своя талант и да твориш само в тази среда. Нямаш избор къде си роден, но имаш избор в това как моделираш таланта

си.“ За „Грешна комуникация“ София работи с няколко лингвисти, за да изработи текста. Японски, португалски и арабски са част от езиците, които звучат във видеото.

Костюмите са доверени на дизайнера Владимир Каралеев. Музиката с индъстриъл стилистика е композирана специално за проекта от Мич Уайзмън. За визуализацията София се доверява на оператора Добрин Кашавелов, известен с документалния си стил.

Изложбата ще продължи три дни между 20 и 23.02 в Културно пространство БОБИНА (улица Триадица 5, гр. София).

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Разбери какво обичаш и го следвай, без значение какво ще ти струва.

Анджелина Джоли

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама