Старо плюшено мече, купено от битак, отива на търг за над 4000 паунда


Старо плюшено мече, купено от битак, отива на търг за над 4000 паунда
Снимка: Getty Images/Guliver

Някои хора имат наистина нечуван късмет в живота! Рядко плюшено мече, купено по интуиция на битпазар в Уелс, се очаква да донесе няколко хиляди британски лири, когато бъде продадено на търг по-късно този месец. Мечето е купено от 60-годишната Жанет Дейвис и нейния 29-годишен син Кайл Джонс заедно с още едно мече за общо 130 британски лири.

Плюшеното мече на фирмата „Щайф“ от 1905 г. е било видяно на разпродажба на стари вещи в Монмът, Южен Уелс, през юни. Сега обаче играчката на „Щайф“ е оценена на 4 000 до 6 000 британски лири и ще бъде продадена от аукционната къща „Хансънс“ в Дербишир на 16 август.

Вижте още: Мистерия: Цял остров може да бъде заради "Окото на Дубай"?

„Щайф“ е германска компания за плюшени играчки, основана през 1880 г., за която се смята, че е изработила първото фабрично плюшено мече в света.

Втората играчка, мече от времето преди Втората световна война, се оценява на 80 до 120 лири.

Г-жа Дейвис сподели: „Просто имах предчувствие - интуитивно усещане. Помислих си, че прилича на мече от марката „Щайф“, което може да бъде ценно. Понякога просто рискуваш и се радвам, че го направихме“.

Джанет Роунсли, консултант по играчки за аукционерите, сподели, че това е „невероятно случайно откритие“ и че мечето е в „добро състояние за възрастта си“ и е „запазило първоначалната си красота“, въпреки някои възрастови изменения на козината.

Източник: БТА

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

По-скоро бих се доверил на женския инстинкт, отколкото на мъжкия разум.

Станли Болдуин

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама