Супер интересни факти за кучетата


Супер интересни факти за кучетата
Снимка: iStock

Кучето наистина е най-добрият приятел на човека и може да преобърне целия му свят (в хубавия смисъл). Нашите домашни любимци често стават неделима част от семейството. Те са предани, любящи и всеотдайни. И въпреки че понякога са много палави, ние просто ги обожаваме и не можем да им се сърдим.

Ето няколко любопитни факта, които може би не знаете за кучетата:

Кучетата могат да виждат цветно

Те разпознават цветове. Не ги виждат толкова ярко, колкото нас, но все пак виждат цветно. Те имат само два конуса в очите, които да засичат цветовете, а хората имат три. Това значи, че кучето вижда цветовете в скалата на синьото и жълтото, но не прави разлика между червеното и зеленото. От друга страна те имат по-добро нощно зрение в сравнение с хората.

Кучетата не изпитват вина

Може би си мислите, че кучето ви се чувства неудобно и изпитва вина, ако направи някоя голяма беля? Е, не е точно така. Изследователи са открили, че т.нар. "кучешки тъжен поглед" не е знак за вина. Всъщност по този начин ние интерпретираме реакцията на кучето след като го смъмрим.

Вижте още: Любопитни факти за пчелите, които може би не знаете

Те могат да се влюбват

Да, точно така! Професор Пол Зак от Калифорния е открил, че кучешкият мозък изпуска хормона на любовта, когато общува с хора или кучета, точно както човешкият мозък, когато се целуваме или прегръщаме.

Кучетата са много умни

Може понякога да си мислите, че кучето е глупаво, но истината е, че те могат да бъдат умни, колкото 2-годишно дете, според проучване, представено пред Американската психологична асоциация. Смята се, че кучетата могат да разбират до 250 думи и жестове, дори да изпълняват лесни математически изчисления.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Знаете ли защо понякога сме разочаровани? Защото вярваме , че другите са готови да направят за нас това, което ние бяхме направили за тях.

Елиф Шафак

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама