Това е най-дългият влаков маршрут в света от 2024


Това е най-дългият влаков маршрут в света от 2024
Снимка: iStock

Когато става въпрос за международни пътувания, обикновено се сещаме за самолети, тъй като това прави пътуването по-бързо и по-евтино. Може дори да предпочетете да пътувате с кола, тъй като предлага повече уединение. Въпреки това, ако имате време, пари и чувство за приключение в неизвестното, тогава изминаването на най-дългия маршрут с влак в света може да е в списъка ви с цели.

Пътуването с влак придава нещо романтично и поетично, напомнящо за отдавна отминали дни, преди дори да съществуват самолети.

Защо не се насладите на фантастичната природа на над дузина страни на това епично 21-дневно, 18 755-километрово пътуване с влак през Европа, Сибир и Азия?

Хипотетичният (но напълно възможен) маршрут е дело на любителите на влаковете в subreddit и с помощта на уебсайта seat61.com на експерта по влакове Марк Смит, популярно място за водачи и съвети за дълги пътувания с влак по света.

Този по-дълъг маршрут стана възможен едва наскоро с откриването на новата построена от Китай железопътна линия Ботен-Виентян в Лаос, която е на стойност 6 милиарда долара и свързва Китай с Югоизточна Азия.

Вижте още: 79-годишна жена обиколи всички държави по света (СНИМКА)

Най-дългият влаков маршрут в света започва в южна Португалия в Лагос, преминавайки през Испания към Париж. След Париж ще тръгнете през останалата част от Западна Европа, докато пътуването стигне до Източна Европа и Русия с известната "Транссибирска" железопътна линия, която отнема около 6 дни от Москва до Пекин и обхваща Монголия по пътя.

След това ще отидете от Ботен до Виентян, Лаос след дълго пътуване през Китай. Новата железопътна линия беше открита на 3 декември 2021 г. Преди това трябваше да вземете влак до Сайгон, но нито една железопътна линия не свързва Виетнам и Тайланд. Старият начин да направите това пътуване е с автобус през Камбоджа и до Тайланд.

Сега с новата железопътна линия вече е възможен най-дългият влаков маршрут в света. От Виентян ще стигнете до Банкок, а оттам е последният етап от пътуването до грандиозната Малайзия, което най-накрая завършва в Сингапур. 21 очаквани дни и 18 755 км по-късно най-накрая ще изминете най-дългия маршрут с влак в света.

Цената на това епично пътуване е приблизително 1200 евро, което не е много повече от самолетен билет от Западна Европа до Сингапур, и ще можете да видите 13 държави по пътя, смятаме, че невероятното пътуване определено си заслужава.

ТУК можете да видите примерна карта на пътуването.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

С думи също може да се докосва. Дори по-нежно, отколкото с длани.

Януш Вишневски

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама