Това е най-старата котка в света (ВИДЕО)


Това е най-старата котка в света (ВИДЕО)
Снимка: iStock

Книгата на рекордите на Гинес официално призна котка на име Флоси от Обединеното кралство за най-старата жива котка в света. Тя е на 26 години и 329 дни. Тази възраст приблизително съответства на 120 човешки години.

През декември 1995 г. служител на болница в окръг Мърсисайд взел животното от улицата. Десет години по-късно първият собственик на Флоси починал и сестра му я приютила. Котката живяла в новата къща още 14 години, до смъртта на втората си собственичка. Тогава животното било взето от сина на първия собственик. През август 2022 г. мъжът осъзнал, че вече не може да се грижи правилно за 26-годишната Флоси, тъй като тя оглушала и почти напълно ослепяла. Той дал домашната любимка на приют за котки.

Служителите на институцията били много изненадани, когато открили, че новата им гостенка скоро ще навърши 27 години и решили да се свържат с Книгата на рекордите на Гинес, за да разберат дали Флоси е най-старата котка в света. В резултат на това тя наистина беше призната за най-стария представител на своя вид.

Флоси е прибрана от приюта от доброволката Вики Грийн, която има богат опит в грижите за възрастни котки. Тя каза, че въпреки възрастта си, загубата на слуха и лошото зрение, столетницата е много гальовна и любопитна, обича да си похапва добре и бързо се адаптира към новия си дом.

Иначе най-старата котка в историята е Крийм Пъф от САЩ. Тя е родена през 1967 г. и почина през 2005 г. на 38 години и три дни. 

Източник: БГНЕС

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Човек се дави не защото е скочил, а защото е останал под водата.

Паулу Коелю

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама