Това са нещата, които мозъкът ви обожава


Това са нещата, които мозъкът ви обожава
Снимка: iStock/Guliver

Мозъкът определено обича следните неща:

Положителни емоции

Емоциите са краткосрочни субективни реакции на човек към заобикалящия го свят (радост, гняв, срам и др.). Чувствата са свързани със съзнанието и могат да се развиват и подобряват.

Емоциите са вълнуващи - увеличаващи човешката активност и потискащи - тоест потискане на жизнените процеси. Положителните емоции подтикват човек да действа. Те възникват с удовлетворение. Започнете да търсите прости радости от живота и стимулацията ще започне в мозъка. Освобождаването на големи дози ендорфини, хормони на удоволствието, означава удовлетворение, положителни емоции, които вълнуват и засилват вашата жизнена активност. Те ви позволяват спокойно да протичате през мисловните процеси, да създадете добро и позитивно настроение за света. Човешката природа е да търси радост - това е един вид инстинкт за самосъхранение.

Сън, почивка

Сънят е най-загадъчното състояние на човек - ние не можем да живеем без него, въпреки че сънят се нарича "малка смърт". В съня съзнанието е изключено, но човек продължава да мисли, мисленето му се променя и се подчинява на други закони. Това се дължи на факта, че в съня подсъзнанието излиза на преден план. Мозъкът анализира случилото се през изминалия ден, преструктурира го по нов начин и дава най-вероятния резултат. Този резултат може би е бил предсказан много отдавна, но съзнанието не го е приело, той е бил изтласкан в подсъзнанието и извлечен оттам насън.

Специфична цел

Щом формулирате за себе си конкретна цел, чудесата веднага ще започнат. Ще бъдат намерени средства, възможности и време за нейното прилагане. И като си поставите основната цел, ще успеете да я разбиете на нейните компоненти и спокойно, постепенно, постоянно, стъпка по стъпка ще ги изпълнявате - нито един проблем няма да застане пред вас.

Движение и чист въздух

На чист въздух кръвта е по-активно наситена с кислород, по-бързо пренася кислорода и храненето до мозъчните клетки, засилва се окисляването и метаболизмът, освобождава се необходимата енергия, раждат се нови биохимични съединения. Мозъкът ни кара да се движим, за да спасим себе си. Дайте удоволствие на мозъка си, като мислите, създавате, решавате сложни проблеми, имате спомени.

ВДЪХНОВЯВАЩИ ЦИТАТИ, С КОИТО ДА ПОСТИГНЕТЕ ХАРМОНИЯ В ДУШАТА СИ

Проста храна в умерена степен

Простата храна е по-лесна за получаване, приготвяне и усвояване. Мозъкът много често ни казва: приятелю, 50% от цялата енергия, получена от тялото, се изразходва за зрението, 40% за храносмилането и дезинфекцията на хранителни токсини, а само 10% е за движение, работата на психичната и нервната система, борбата срещу милиардите микроби. Ако ядем през цялото време, кога ще мислим?! Полезно е да ядете супи - те подобряват храносмилането, метаболизма, запълват по-бързо стомаха, което създава усещане за ситост с по-малко количество храна.

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Животът е дръзко приключение или нищо.

Хелън Келър

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама