В кои случаи се използва термокамера за откриване на течове?


В кои случаи се използва термокамера за откриване на течове?
Снимка: https://termocamera.bg/

Термографската диагностика е един от съвременните методи, които водопроводчиците използват за откриване на течове. Списъка с приоритети, които отчитат специалистите са много, но най-съществените се отнасят до това, че имуществото на клиентите е максимално опазено и не се налага да бъдат извършвани излишни действия, свързани с къртене и разрушения. Прилагането на термокамера за течове е все по-разпространено решение, тъй като се касае за икономически изгоден, прецизен и бърз начин за определяне позицията на аварията.

Кои течове се дефиниран като „Скрити“?

Определението „скрит теч“ се отнася до ВиК аварии, за които стопаните а имота имат някакво съмнение, но не са 100 % сигурни за да наемат специалист за ремонт. Първата стъпка при установяването на какъвто и да било проблем е да разпознаете правилно симптоматиката. Много често домакинствата се оказва, че имат скрити течове, но някак не обръщат внимание на явни симптоми, които показват, че е необходимо да бъдат наети специалисти, които да установят позицията и мащабите му. Отлагането на отстраняването във времето може да бъде причина за сериозни проблеми, които да нанесат значителни щети върху имуществото.

Приоритетно е да имате предвид, че почти сигурен скрит теч е наличен при следната симптоматика:

- От смесителя тече мътна вода;

- Появяват се влажни петна на места, където има преминаващи водопроводни тръби;

- Усещате въздуха по-влажен и неприятен;

- Има мухъл и плесен по ъглите на санитарните зони;

- Налягането на водата е слабо и други.

Дори само един от изброените симптоми да наблюдавате в дома или друг имот то това идва да покаже, че има нередност, която не бива да пренебрегвате. Затова не отлагайте, а наемете специалист, който да вземе нещата в свои ръце и да направи съответното термографско обследване, установяващо наличието на проблем.

Как се използва термокамера?

На практика това е високотехнологичен апарат, чието прилагане като средство за установяване на ВиК авария е елементарно. Предпоставките за използване споделихме, но въпросът е как протича самото диагностициране. На практика уреда върши цялата работа и дори съответния оператор да не е професионален водопроводчик би се справил доста добре с локализирането на мястото на теча. Реално това е възможно, тъй като уреда при анализ на даден терен установява с помощта на промяната в температурите с до 98 % точно местоположението на теча.

На екрана на апарата като с рентген се вижда това, което е зад пода или стената както и се получава съответното оцветяване с синкаво, червено, оранжево или зелено, което е показателно, че има някакво движение и промяна в температурите.  Самата диагностика дава изключително ценна информация както за точното място където има констатиран проблем така и за мащабите му. Т току следва водопроводчиците да вземат решение за:

- Достигане до теча;

- Необходими материали за решаването на проблема;

- Инструменти, които са необходими за да се проведе съответния ремонт;

- Времетраене на рехабилитацията на ВиК системата и други.

На база обследването може да се изготви и съответната оферта за извършваната ремонтна услуга.

Кои са причините да наемете екип, оборудван с термокамера?

Прилагането на този тип диагностика има своите предимства. Някои от тях вече споменахме, но има и други, които са не по-малко съществени и решаващи както за стопаните на обекта така и за водопроводчиците, посочват от SuperHiks. Известни са като многофункционални апарати и са все по-използвани в различни бизнес, ремонтни и други сфери термокамерите. Главните причини да наемете екип, оборудван с такъв уред за установяване мястото на скрит теч се конкретизират с:

- Бърз анализ на проблема;

- Прецизно и много точно локализиране на аварията;

- Евтин метод за установяване на водопроводен казус;

- Възможност да се обследват големи пространства;

- Може да се извърши обследване дори при зони и обекти с труден достъп;

- Не се налага предварително къртене за да се достигне до евентуалния проблем;

- Възможни са приложения на термокамерата не само като уред за локация ва ВиК авария, а и за установяване на топлинни загуби;

- Уреда може да се използва както от професионалисти така и от хора без опит в сферата на водопроводните услуги.

Ако искате бързо да разберете дали в имота ви има авария или проблема с налягането на водата е друг не се колебайте да се възползвате от услуги, които наистина могат да ви гарантират предоставяне на информация, нужна за евентуални ремонти, които предстои да бъдат извършени. Стойността на обследването с термокамера е символична и реално зависи от някои фактори като:

- Вид на обекта;

- Площ за обследване;

- Умения на оператора;

- Включване на ремонт и отстраняване на теча в услугата и други.

Определено имате причини да помислите за професионален екип, който да ви помогне в търсенето на решение. Перспективите, които стоят пред засегнатите от водопроводни аварии клиенти са много, но е факт, че използването на термокамера значително ще намали цената, която следва да заплатят. В пъти по-минимални ще бъдат разрушенията, което очевидно и свързани с влагането на определена сума пари за ремонт.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Еманципацията на жените доведе до загуба на тайнствеността и мистерията на жената.

Грейс Кели

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама