Вашето куче ви прави 3 пъти по-привлекателни (и още няколко факта за привличането)


Вашето куче ви прави 3 пъти по-привлекателни (и още няколко факта за привличането)
Снимка: iStock

Ще ви представим няколко интересни факта, свързани с привличането между мъжете и жените. Ето какво ви прави по-секси в очите на противоположния пол:

Носенето на червено ви кара да изглеждате по-секси

Оказва се, че червеният цвят привлича мъжете и ги кара да проявяват интерес към дадена жена. Специалисти смятат, че пристрастието може да се дължи на социалната обусловеност, но има и по-дълбоки биологични корени. Например женски павиани и шимпанзета се изчервяват по време на овулация, изпращайки сигнал, който привлича сексуални партньори. Това подкрепя теорията, че мъжете могат да бъдат привлечени от жени, облечени в червено, защото изглеждат по-плодовити. Червеното червило също е страхотен избор, ако искате да изглеждате по-секси. 

Телесният аромат играе важна роля в привличането между половете

В проучване от началото на 90-те години на миналия век изследователите откриха, че жените предпочитат миризмите на тялото на мъжете, чийто състав на MHC се различава от техния собствен. Какъв е съставът на MHC?  MHC всъщност е основен хистосъвместим комплекс и това е голям набор от молекули, които контролират част от имунната система. Проучванията показват, че мъжете предпочитат сексуални партньори с МНС състав, различен от техния собствен. 

Жените полудяват, когато видят мъж с куче

Ергени, може би е време да инвестирате в едно малко сладко кученце. Проучванията сочат, че вероятността жена да ви заговори и да си даде телефона, когато сте придружени от куче, е три пъти по-голяма. Намирането на някой физически привлекателен допринася за това как мислите за него като цяло Когато видите някой привлекателен, вероятно автоматично му приписвате списък с положителни черти: доброта, интелигентност и успех. В концепция, наречена „Ефектът на ореола“, хората са склонни да приписват положителни личностни черти на хора, които намират за физически привлекателни. 

Очите ви определят вашите нива на привличане

Погледът разкрива много и именно той може да ви помогне да изглеждате по-привлекателни. Подчертавайте очите си и бъдете сигурни, че визуалният контакт с мъжете, ще ги накара да ви искат още повече.

 

 

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Не се обиждам от вицове за тъпи блондинки, защото не съм тъпа. А не съм и блондинка.

Доли Партън

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама