Вижте как изглежда най-малкият кон в света (ВИДЕО)


Вижте как изглежда най-малкият кон в света (ВИДЕО)
Снимка: Getty Images

Пумукли е пони, което е по-малко от много кучета. Всъщност, той е терапевтично пони, което се качва в микробус и прави пътувания, за да се среща с възрастни хора. Тъй като Пумукли е шетландско пони, той е висок около 50 см, което го класифицира като най-малкият кон в света.

Скоро името му може да бъде записано в Книгата на рекордите на Гинес, но Пумукли трябва да изчака още една година, за да навърши 4 години.

Семейството му не очаквало той да си остане толкова малък завинаги. Собственичката му Карола Вайдеман и нейното семейство живеят в голяма ферма в Брекерфелд, Германия, заедно с 2 кучета, няколко коня и няколко малки шетландски понита. Когато купила Пумикли през 2021, тя очаквала той да достигне същия ръст като другите понита, които са високи приблизително около 70-80см. Но мъникът решил да си остане 50см!

Според британския Шетландски пони клуб повечето представители на породата трябва да тежат около 120 кг, а Пумукли е само 35 кг. Той е по-малък от кучетата на Вайдеман, затова му е позволено да живее вътре в къщата, за разлика от другите понита, и може да закусва направо в кухнята.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Стремете се не да бъдете успешни, а да бъдете ценни.

Алберт Айнщайн

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама