Децата, които обичат животните, когато станат възрастни, ще бъдат по-добри хора


Децата, които обичат животните, когато станат възрастни, ще бъдат по-добри хора
Снимка: iStock/Guliver

Децата са любопитни и развълнувани, когато изследват света около тях. Обучението им как да имат домашни любимци и да се грижат за тях е прекрасно изживяване и естествен дар на живота. Много е важно да ги научите на любов и уважение към животните, защото това ще ги направи по-добри хора.

Учете децата си да уважават животните

Ученето на децата да уважават животните е първата стъпка към хуманното отношение към тях. Уверете се, че те разбират какво е приемливо и кое не е подходящо, да разберат колко важни са животните в нашия живот.

Малко по малко, уважението към животните ще ги промени и ще ги направи по-добри хора. Когато пораснат, те ще знаят как да се грижат за други хора, как да ги обичат и уважават.

Именно затова научете децата си да обичат животните

Започнете, като отведете децата си в местен парк или горски резерват през пролетта. Бъдете като мама патица и оставете децата си да ви следват, докато ги водите на разходка. Наблюдавайте семействата на животните. Спрете и вижте какво правят катеричките, за да си направят дом в дърветата. Нека знаят, че и бебетата на животните също се учат на много неща.

ДУМИТЕ, КОИТО МОГАТ ДА ПРОМЕНЯТ ЖИВОТА НА ЕДНО ДЕТЕ

Когато децата имат добро разбиране и взаимодействие с животните, стават по-добри и към хората

Посещението на приют за животни е чудесно място да научите детето си на състрадание и грижа. Децата се срещат с котки и кучета, които се нуждаят от дом. Ветеринарите могат да отговорят на въпроси и да предоставят информация за грижите за домашни любимци. Важно е да разкажем историята как животните се озовали там поради хора, които не са се грижили за тях. Това е тъжната реалност, но в същото време учи на отговорност и показва последствията.

В този момент децата научават, че животът е скъпоценен, крехък - все пак деликатно силен като пеперуда. Детето иска да разбере как да направи живота на домашния любимец по-добър. Децата бързо се учат да защитават и обичат нещата, които имат, а изборът на домашен любимец осигурява тази връзка плюс безусловната любов в замяна.

Обяснете, че тъй като домашният любимец не е със семейството си, вие трябва да бъдете неговото семейство. Да осигурите топъл дом, с много любов, грижи и храна.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Семейство


Реклама

Колко нечестно! Само едно здраве и толкова много болести!

Виктор Шлихтер

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама