Ако искате да бъдете здрави и щастливи, вземете си домашен любимец или цвете


Ако искате да бъдете здрави и щастливи, вземете си домашен любимец или цвете
Снимка: iStock/Guliver

Ако пуснете животно в къщата или си вземете растение, това пряко ще се отрази на психическото и физическото ви състояние. Излъчвайки кислород и положителна енергия, стайните растения изпълват къщата с живот. Домашните любимци ни учат да обичаме от все сърце, а аквариумните рибки помагат за облекчаване на стреса и да се чувстваме спокойни. Искате ли да подобрите психичното си здраве и да бъдете по-щастливи? Тогава не забравяйте да напълните къщата с нов живот!

Растения и въздух

Растенията са връзката, която директно свързва нас и света около нас, защото те отделят кислород, прониквайки във всяка клетка на нашето тяло.

Древните йоги са дали на това явление името "ци", което се превежда като "енергия на природата". Любовта към стайните растения ви помага да почистите тялото и духа си, като почиствате енергията си и създавате положителна аура. Когато сте изпълнени с вътрешен позитив, личният ви живот започва да се подобрява, успехът идва при вас и светогледът като цяло се променя.

ВАЖНИ СЪВЕТИ НА САМУРАЯ МУСАШИ, КОИТО ЩЕ НАПРАВЯТ ЖИВОТА ВИ ПРЕКРАСЕН

Животните са най-добрите учители

Домашните любимци, както никой друг, са в състояние да научат хората на две важни неща, от които зависят резултатите от нашето търсене на най-добрите вибрации - безусловната любов и откритостта.

Животните взимат решенията си въз основа на чувства на любов или страх, защото те са в основата на всички останали чувства. Това помага за опростяване на живота чрез изхвърляне на всичко излишно. А домашните любимци показват на господаря си какво е абсолютната любов. Те пускат хората в сърцето си без никаква преценка. Няма значение как изглеждате вие или къщата ви, колко пари имате, защото те ви обичат от все сърце. И това е чудесен пример за това какво са любовта и прошката.

Рибките- най-добрият антидепресант

Аквариумните риби са много популярни по много очевидни причини. На първо място, рибата е едно от най-"антистресовите" създания в света. Научно доказано е, че наблюдаването на живота в аквариум помага за понижаване на кръвното налягане и облекчаване на емоционалния стрес. Този метод за намаляване на стреса ви позволява да постигнете не само спокойно състояние на духа, но и да отпуснете цялото тяло.

Етикети:
Iwoman.bg

Още по темата


Още от Любопитно


Реклама

Не е чудо да имаш сто приятеля. Чудо е да имаш един, който да е на твоя страна, когато стотици са против теб.

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама