Внучката на Ванга: Никога не съм искала дарбата на прабаба ми


Внучката на Ванга: Никога не съм искала дарбата на прабаба ми
Снимка: ПР

"Никога не съм искала дарбата на прабаба ми Ванга. Не съм я и имала. То способностите не се предават по род или по кръв, а са от Господ тези неща. Освен това, животът на баба ми никак не е бил лесен. Да си свързан с болките и мъките на толкова хора и те да са всеки ден пред дома ти. Това е живот, отдаден на хората. Защото рядко някой е идвал за хубаво при баба Ванга."

Това каза в първото си интервю правнучката на пророчицата - Кристина Граховска, пише novini.bg.

Вижте още: Невероятно: Ето как да си гадем с пръстен за любов и бъдеще 

Кристина е внучка на дъщерята на Ванга - Венета Гущерова.

"Баба ми Венета също е много интересна жена, но и тя не иска да говори, защото много се измисля по темата за Ванга. Тя постоянно идва при нас тук, в Благоевград, за да вижда детенцето ми Алис, което вече е на две години. Ние сме постоянно заедно и непрекъснато си разказваме истории. Целият ни род сме много вярващи, набожни. Това, което се пише за Ванга, много малко е истина. Небивалици изписват постоянно и затова сме решили да не говорим в публичното пространство", казва още Кристина.

През 2018 г наследницата на Ванга - Кристина, вдига сватба с бившия си съпруг. За венчавката тя получава монета, която се предава от ръка на ръка по женска линия.

"Баба ми много вярва в брака. Вярва и във всичко свързано с Господ, аз също. Някой ден, ако разкаже за Ванга, със сигурност ще се убедите колко прекрасна жена е", споделя още правнучката на Ванга.

Бабата на Кристина - Венете, е осиновена от Ванга, когато е на две години и половина. В едно от редките си интервюта тя споделя, че Ванга е била като всички останали майки - карала ѝ се е, но и много я е обичала и е била много грижовна.

"Когато сутрин ставах, закуската ми беше готова и дрехата ми беше изгладена. Гушкахме се, тя ме обичаше, галеше ме", разказва Венета в едно от последните ѝ интервюта.

Венета разказва и за случай, в който се е опитала да излъже майка си.

"Изхарчих едни 5 лева, но ѝ казах, че съм ги изгубила. Тя ме хвана, че в сладкарницата съм ги изгубила и съм черпила приятелките, което беше факт. Просто не можеше да скриеш нищо от нея. Мен ме беше страх да я излъжа нещо, за да не ми вика после", споделя още Венета.

Днес дъщерята на Ванга продължава да живее скромно в Петрич и да се радва на голямото си семейство.

Етикети:
Iwoman.bg

Още от Любопитно


Реклама

Никога не съм могла да разбера какво е феминизъм. Знам, че ме наричат феминистка, когато изразявам мнение, което ме различава от изтривалка.

Ребека Уест

Най-четени | Най-нови


виж всички виж всички
Реклама